Možeš li uopće vjerovati da su ovo pite? Njemačka slastičaka pretvorila je deserte u zadivljujuća umjetnička djela

Savršeni redovi poslaganog voća, uzorci od tijesta i neobične kombinacije boja odlike su slatkih pita Karen Pfeiff-Boschek

Možeš li uopće vjerovati da su ovo pite? Njemačka slastičaka pretvorila je deserte u zadivljujuća umjetnička djela

Društvene nam mreže otvaraju pogled u svijet i otkrivaju mnoge sjajne brendove, pokrete, serije, ali i umjetnike diljem svijeta čijem se radu tako putem društvenih mreža možemo diviti.

Jedna od takvih zadivljujućih umjetničkih priča stoji i iza Instagram profila njemačke slastičarke Karin Pfeiff-Boschek koja je pečenje pita pretvorila u pravu art formu. Ukusne, sočne i gotovo prelijepe da bi ih se jelo, slasne pite ove Njemice postale su internetski hit i to zahvaljujući svojem doista zapanjujućem izgledu.


Naime, Karin je slastičarka i fotografkinja koja se specijalizirala za stvaranje elegantnih pita koje djeluju kao umjetnička djela.Zanimljivi uzorci napravljeni od tijesta, pretapanje boja voća, cvjetni dezeni ili pak punjenja toliko savršeno aranžirana da izgledaju gotovo fotošopirana – to su sve karakteristike Karininih pita za kojima vlada masovna potražnja.


Ljubav prema pečenju kolača i pita Karin je uspjela podignuti na novu razinu i zapanjiti svijet svojim umijećem, a sve je počelo još u njezinom djetinjstvu dok je kod bake gledala kako ona pravi tradicionalne njemačke štrudle i pite od jabuka. Slastičarstvo ju je tako zanimalo od malih nogu, a iako se profesionalno u životu primarno bavila dizajnom, već u 20-im godinama znala je da želi početi ozbiljnije učiti o proizvodnji vrhunskih slastica.


Provela je ljeto u Parizu i nije se mogla nadiviti vrhunskim pecivima, kolačima i pitama koje se prodaju u gotovo svakoj ulici Pariza, pa je počela intenzivnije učiti o slastičarstvu, a kako su godine prolazile njezino se umijeće sve više razvijalo.

„Isprva sam bila zainteresirana za dizajn tekstila, pa sam se bavila smišljanjem uzoraka, dezena i tekstura tkanina, da bih kasnije to svoje znanje i strast samo prelila na deserte i od svojih pita napravila platna“, objašnjava Karin svoju filozofiju na službenoj stranici svog food bloga „Our Delicious Food“.


Od skromnih početaka pa do danas, Karin je prošla dalek put. O njezinim pitama-umjetničkim djelima sada pišu svi važni svjetski lifestyle portali, a iako je samouka, dive joj se i vrhunski slastičari koji su prošli najbolje svjetske škole.

Ako te zanima kako da i sama napraviš ovako neobične, genijalne pite, možeš svoju zbirku kuharica obogatiti s „Elegant Pie“, kuharicom s Karininim potpisom na engleskom jeziku koju je moguće naručiti online. Naime, ova inspirativna dama tek tu i tamo na svom blogu podijeli cijeli recept za neku od svojih pita, pa je za otkrivanje svih njezinih tajni potrebno kupiti kuharicu. Uz to, većinom ne otkriva smjese i kreme kojima puni svoje pite već jednostavno napiše recept za neku od svojih kora i neobičnih tijesta.

Mi smo se potrudile i izdvojile jedan relativno jednostavan recept za Karinino tijesto za pitu od čokolade i kave. 


Tijesto za pitu od čokolade i kave: 

Sastojci: 

  • 150 g – brašna
  • 100 g – kakao praha
  • 1-3 žlice smeđeg šećera
  • 1 žlica kave
  • Prstohvat soli
  • 100 g hladnog maslaca narezanog na kockice
  • 90 g ili 6 žlica hladne crne kave

Priprema:

Pomiješaj suhe sastojke i dodaj im hladni narezani maslac te sve dobro izmiksaj. Smjesi dodaj kavu i sve izmijesi dok ne dobiješ čvrsto tijesto. Stavi tijesto hladiti u hladnjak na sat vremena. Kada se tijesto ohladilo možeš ga koristiti i od njega raditi uzorke na svojoj piti, kao i puniti ga kremom od čokolade i slatkog vrhnja.

U svakom slučaju, neovisno o tome želiš li i sama naučiti raditi pite u obliku umjetničkih djela ili ne, svakako se možeš zajedno s nama diviti ovim nevjerojatnim fotografijama deserata koji su prava mala kulinarska remek-djela.