403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Molekularnom gastronomijom do savršenog jela

Molekularnom gastronomijom do savršenog jela
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Fizikom, kemijom i biranim namirnicama do okusa, izgleda i mirisa koji mame na užitak

Molekularna gastronomija upotrebljava osnove fizike i kemije te analizira sastojke sa svrhom postizanja savršenog okusa, izgleda i mirisa jela. Upravo nam znanost otkriva kako pripraviti jelo u njegovom punom potencijalu. Znajući sve o molekularnoj gastronomiji, možemo promišljati o vlastitim kulinarskim navikama dok virtuozi ove umjetnosti predstavljaju specijalitete poput zatvorenih jušnih okruglica koje se tope u ustima ili kavijar uz poslijepodnevnu kavu. Donosimo vam nekoliko recepata u čijem je nastajanju veliku ulogu odigrala upravo molekularna gastronomija. Sorbeto od skute na biskvitu od maslinovog ulja   Biskvit od maslinovog ulja   Sastojci: 480 g jaja 360 g šećera u prahu 480 g brašna za kolače 4 g praška za pecivo 200 g jogurta 120 g maslinovog ulja korica od pola limuna   Priprema: U zdjeli miksamo jaja i šećer oko 15 minuta najvećom brzinom. Kada dobijemo gustu i pjenastu smjesu polagano dodajemo brašno i prašak za pecivo, zatim jogurt, ulje i limunovu koricu. Kada su svi sastojci dobro povezani, prebacimo ih u željeni kalup te pečemo 18 minuta na 175°C.   Sorbeto od skute   Sastojci: 150 g skute 50 g jogurta 12 g limunovog soka 65 g vode 30 g šećera 20 g glukoze   Priprema: Ugrijemo vodu, šećer i glukozu, te miješamo dok se šećer ne rastopi. Dodamo preostale sastojke, dobro izmiješamo i zaledimo.   Zrak od kupinovog vina Sastojci: kupinovo vino šećer lecitin Priprema: Kuhamo vino i šećer. Maknemo s vatre i dodamo lecitin. Štapnim mikserom zapjenimo i pokupimo vrh pjene(zrak)   Završni rad: Na tanjur serviramo biskvit,na njega sorbeto i na vrh zrak od kupinovog vina.   Čari Novigradskog mora   Sastojci: 2 veća brancina morska trava ili alge prah od crne morske spužve(morsku spužvu dehidriramo i sameljemo) maslinovo ulje sol papar Emulzija od kapesante Sastojci: kapesante ulje bosiljak sol   Završni rad:   Brancin očistimo i izfiliramo ga da bude bez kože. Izrežemo na odreske. Brancin posolimo i poširamo u malo vode sa maslinovim uljem. Nakon toga ga kratko ispečemo u tavi na maslinovom ulju. Dehidriranu morsku tavi ispržimo u ugrijanom ulju. Na ugrijani kamen serviramo ribu, sa strane morsku travu,emulziju i prah od spužve. Kuhanje i mrlje Prilikom kuhanja mrlje su normalna pojava, no mnoge kuharice i kuharice izuzetno ljute tim više što su mnoge od njih teško uklonive. Zahvaljujući novom Ariel 3 D Activu mrlje više ne trebaju biti vaša briga. Pomoću 3D tehnologija Arielovi istraživači su modelirali vlakna i mrlje kao nikada prije. Rezultat toga je Ariel 3D Activ s jedinstvenom formulom koji prodire duboko u materijale i pruža izvanredne rezultate besprijekorne čistoće.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx