403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
ZIMSKO PIĆE

Miris kuhanog vina simbol je zime, a mi znamo kako ga napraviti kod kuće

Miris kuhanog vina simbol je zime, a mi znamo kako ga napraviti kod kuće
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ove godine nema ispijanja kuhanog vina na adventskim sajmovima, ali to ne znači da u ovom omiljenom zimskom alkoholnom napitku ne možemo uživati u sigurnosti svog doma

Prosinac je tu, pripreme za Božić se zahuktavaju, a blagdanska atmosfera sve je izraženija. Iako su ovogodišnji blagdani definitivno drugačiji od svih prethodnih, to ne znači da moraju biti manje magični. Da, ove godine ne možemo se družiti s prijateljima i obitelji na tradicionalnim adventskim sajmovima niti posjećivati koncerte ili se gostiti po restoranima, ali zato možemo u vlastitom domu stvoriti zimsku idilu.

Naime, pandemija koronavirusa obilježila je cijelu ovu godinu i uvelike promijenila naše živote. Sve ono „normalno“, na što smo bili navikli, postaje polako zaboravljeno, a naš se fokus preusmjerava. Grupni partyji su zamijenjeni intimnim slavljima u krugu najbližih. Baš zbog toga, stvaranje zimske atmosfere u svom domu nikada nije bilo bitnije. Kako bi i tvoj dom ove godine bio prava božićna oaza radosti i veselja, osim slasnih kolača, svojim gostima, obitelji i prijateljima posluži i svima drag zimski napitak – kuhano vino. Miris kuhanog vina neodoljivo nas podsjeća na blagdane, pa ga ove godine svakako probaj napraviti u svojoj kuhinji – jednostavno je. Prije no što se baciš na posao potrebno je znati samo to da uvijek treba odabrati povoljna, a ne skupocjena vina. Kako u kuhanom vinu dominiraju arome cimeta i klinčića, izgubi se originalni bouquet vina, pa nije važno da je ono vrhunske kvalitete.

Kuhano crno vino:

1 l crnog vina

4 štapića cimeta

5 klinčića

170 ml vode

1 paketić kore cimeta

160 g šećera

naranče ili limun

Priprema: Rastopi u vodi šećer pa dodaj cimet, klinčiće, limun ili naranče narezane na kriške. Kuhaj dok polovica vode ne ispari. Potom ulij vino i zavrij. Kuhaj još 5 do 10 minuta. Posluži u toplim šalicama.Kuhano bijelo vino

2 l bijelog vina

1 dl vode

7 žlica šećera

štapić cimeta

8 klinčića

2-3 naranče

Priprema: Iscijedi sok od naranči. Dodaj ga u vino koje si pomiješala sa šećerom, cimetom i klinčićima. Zagrijavaj na laganoj vatri sve do vrenja. Smanji vatru i pusti da kuha još 15 minuta. Ako je vino kiselije, dodaj više šećera.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx