
Međunarodni je dan sendviča: isprobajte ove kombinacije popularnog jela!

Diljem svijeta danas se obilježava Dan sendviča, omiljenog jela koji podrazumijeva određenu vrstu sastojaka između dva komada kruha ili peciva. Kod nas su klasika neka vrsta salame i sir, no varijacije koje su moguće sa sendvičima zaista su raznovrsne, zapravo bezbrojne - a ograničenje je jedino naša vlastita mašta.
6 tvrdo kuhanih jaja
1 žlica soka od limuna
1/4 šalice majoneze (misli se na šalicu od 250 ml)
1/4 žličice soli
1/4 žličice papra
1/2 šalice sitno nasjeckane stabljike celera
1/4 šalice tanko nasjeckanog mladog luka (može i obični crveni)
baguette kruh
poširano jaje
šnita pečene šunke
umak Holandez
nasjeckani vlasac
rukola
Donju šnitu kruha namažite tankim slojem Holandez umaka, pa stavite šnitu šunke i na nju poširano jaje. Prelijte još Holandez umakom, na to stavite rukolu i preklopite gornjom polovicom kruha.
Umjesto svježeg bosiljka, ili dodatno uz, možete staviti i zeleni pesto
kruh
listići svježeg bosiljka
mozzarella
rajčica, narezana na kolutiće
po želji malo balzamičnog octa
Klasični američki sendvič. Zašto BLAT? Zbog sastojaka: bacon, lettuce, avocado i tomato.
kruh
šnite prepečenog špeka
rajčica, narezana na kolutiće ili cherry prepolovljene
avokado, tanko narezan
zelena salata
majoneza
Na prerezani donji dio ciabatte stavite pesto, pa narezanu papriku, sir i gljive. Poklopite gornjom polovicom peciva, zamotajte u foliju i pecite u zagrijanoj pećnici (na 200C) 20 minuta. Izvadite i odmotajte pa dodajte rukolu na gljive.
ciabatta lepinja
gljive pržene na maslacu (80-100 g)
zeleni pesto (Genovese)
pečena crvena paprika
dvije šnite Taleggio sira (ili nekog drugog aromatičnog mekog kravljeg sira)
malo rukole
Na maslacu popržite luk te ga istovremeno posolite po želji. Luk pirjajte najmanje 15-ak minuta, mora biti mekan i zlaćane boje. Tada mu po želji dodajte mu malo Worcestershire umaka i pirjajte još 5 minuta.
ciabatta lepinja, prepolovljena
maslac 10 g
luk, 1 manji ili pola velikog, narezan na tanke kolutiće
Worcestershire umak, po želji
1 juneći odrezak, po želji pečen jače ili slabije - narezan na trake
majoneza
senf
rukola
malo soli
malo papra
Zelenu rajčicu narežite na nekoliko šnita, ni predebelih ni pretankih - onoliko koliko vam je potrebno za sendvič.
kruh, može biti istostiran
dvije šnite prženog špeka
1-2 zelene rajčice
1 jaje, umućeno
malo brašna
malo kukuruzne krupice (palente)
majoneza
rukola ili zelena salata
ulje za prženje
Redajte maslac od kikirikija, pa sirni namaz, posipajte cimetom i stavite šnite kruške te po želj polijte s malo javorovog sirupa.
kruh (možete uzeti i neku vrstu slatkog peciva)
krem sirni namaz
maslac od kikirikija (glatki ili s komadićima)
pola kruške, narezana na tanke kriške
malo cimeta
po želji malo javorovog sirupa
Po redu u sendvič redajte zeleni pesto, dio pečene paprike, Mozzarellu, mortadelu, masline, srce artičoke, ostatak paprike i rukolu. PO želi prelijte i s malo balzamičnog octa.
ciabatta pecivo
mortadela
Mozzarella sir
zeleni pesto od bosiljka
po želji srce artičoke (kuhano, a može i ukiseljeno)
crne masline, bez koštice i prepolovljene
pečena paprika, narezana na trakice
rukola
po želji malo balzamičnog octa
Na donju šnitu peciva poredajte ravnomjerno mesne okruglice s malo umaka od rajčice. Posipajte Mozzarellom pa ubacite nakratko u pećnicu i zapecite ispod grila. Posipajte listićima bosiljka i preklopite sendvič i uživajte!
ovalno pecivo ili baguette
nekoliko manjih ćufti (mesnih okruglica u umaku od rajčice)
naribana Mozzarella
nekoliko svježih listića bosiljka


Trinaesta dm ženska utrka u znaku brige o zdravlju i dobre zabave

Od cvjetića do prugica: Sinsay ima predivnu kolekciju ljetne posteljine
