Matcha cheesecake
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podloga:
- 140 g digestive keksa
- 70 g maslaca
Krema:
- 500 g krem sira
- 130 g šećera
- 150 g grčkog jogurta
- 150 punomasnog vrhnja
- 2 jaja
- 1 žlica gustina
- 2 jušne žlice limunovog soka
- 2 žlice Matcha čaja
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Izmiksaj kekse u blender i dodaj im rastopljeni maslac te sve sjedini. Utisni smjesu od keksa i maslaca u kalup za tortu.
- U zdjeli izmiksaj krem sir i šećer dok ne dobiješ gustu kremu. Dodaj grčki jogurt, vrhnje i gustin te sve još jednom dobro izmiješaj. Dodaj jaja i limunov sok te pripazi da u kremi nemaš grudica.
- U pola smjese dodaj 1 žlicu matche te sve dobro izmiješaj. Prelij preko baze od keksa. U ostatak smjese od krem sira dodaj još jednu manju žlicu matche i opet sve pomiješaj te dodaj na kremu koju si prvu prelila preko podloge od keksa.
- Stavi peći kolač na 60 minuta, a nakon toga isključi pećnicu i ostavi kolač u njoj još pola sata. Ohladi u frižideru na minimalno 4 sata.