Međunarodni dan čaja

Znaš li da od čaja možeš raditi i kolače? Imamo 3 super recepta

Svake godine, 21. svibnja, obilježava se Međunarodni dan čaja, a tim povodom donosimo ti neke zanimljivosti o ovom zdravom napitku, kao i tri recepta za slastice u kojima je glavna zvijezda upravo čaj

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Kolač od kamilice i jagoda

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 80 ml ulja
  • 90 g čvrstog jogurta
  • 2 komada jaja
  • 300 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 270 ml mlaćenice (ili 270 ml mlijeka + 1 žlica limunovog soka za zamjenu)
  • 360 g brašna
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 2 vrećice šlagfixa
  • čaj od kamilice
  • 500 g jagoda

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Jaja, šećer i vanilin šećer izmiksaj, pa onda smjesi dodaj ulje, prašak za pecivo, brašno i sol. Sve dobro sjediniti i izli u kalupe (trebat će ti tri). Peci u zagrijanoj pećnici kao obične biskvite oko 20 minuta.
  2. Za to vrijeme, u 50 ml kipuće vode stavi par vrećica čaja od kamilice i pusti 10 min da stoje. Jogurt, vrhnje i mlaćenicu pomiješaj sa šlagfixom, dodaj čaj od kamilice i sve dobro sjedini i stavi na peć da zavrije. Kada dobiješ glatku smjesu, to je to.
  3. Očisti i nareži jagode. Tijesto možeš preliti s malo soka od jagoda (kupovni ili svježi), ali i ne moraš. Preko biskvita stavi kremu i zatim jagode. Ponavljaj dok ti ne ponestane materijala.

4/4