Kolač od kamilice i jagoda
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 80 ml ulja
- 90 g čvrstog jogurta
- 2 komada jaja
- 300 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 270 ml mlaćenice (ili 270 ml mlijeka + 1 žlica limunovog soka za zamjenu)
- 360 g brašna
- 1 žlica sode bikarbone
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 400 ml vrhnja za šlag
- 2 vrećice šlagfixa
- čaj od kamilice
- 500 g jagoda
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Jaja, šećer i vanilin šećer izmiksaj, pa onda smjesi dodaj ulje, prašak za pecivo, brašno i sol. Sve dobro sjediniti i izli u kalupe (trebat će ti tri). Peci u zagrijanoj pećnici kao obične biskvite oko 20 minuta.
- Za to vrijeme, u 50 ml kipuće vode stavi par vrećica čaja od kamilice i pusti 10 min da stoje. Jogurt, vrhnje i mlaćenicu pomiješaj sa šlagfixom, dodaj čaj od kamilice i sve dobro sjedini i stavi na peć da zavrije. Kada dobiješ glatku smjesu, to je to.
- Očisti i nareži jagode. Tijesto možeš preliti s malo soka od jagoda (kupovni ili svježi), ali i ne moraš. Preko biskvita stavi kremu i zatim jagode. Ponavljaj dok ti ne ponestane materijala.