Ako misliš da si već istražila sva dobra mjesta za ukusnu klopu i dobre koktele u gradu Zagrebu, razmisli ponovno. Prije samo nekoliko mjeseci otvorio se Jellyfish in Space, kvartovsko mjesto koje spaja svjetsku hranu i barsku scenu.Od koktela pa sve do pulled ribsa, neobičnih sushija i tacosa – Martićeva 71 ima sve što ti je potrebno za ukusnu i zabavnu večeru s prijateljicama ili partnerom.
S obzirom na to da smo čule samo riječi hvale o ovom restoranu neobična imena, odlučile smo ga i same posjetiti. Malo je reći da se nismo razočarale – neobičan koncept, odlična hrana i originalni kokteli međusobno se nadopunjuju te čine inovativnu gastro priču. Pod palicom mladog chefa Patricka Kokotovića, nastao je novi jesenski meni zagrebačkih meduza iz svemira, a mi smo ga s guštom testirale.
Nakon burgera od jelena i raznih neobičnih kreacija od sushija koji su se ovog ljeta u Jellyfishu mogli pojesti, sada je došao red na novi koncept menija. Kombinacija latino i istočnjačke kuhinje uparena je sa svježim sezonskim namirnicama. Maštovite kombinacije okusa, primamljiv izgled i pažnja na detalje odmah su nas osvojile.

Tako smo imale priliku isprobati jelo naziva Ninja Mariachi, zanimljivu kombinaciju egzotike Dalekog istoka i pikantnosti latinske Amerike. Sastojci poput algi rađenih u tempuri, tartara od tune i sipe, lososa, kimchija i avokada garantiraju užitak i iznenađenje za nepce, pa bismo svakako rekle da se ove kombinacije okusa u drugim zagrebačkim restoranima ne mogu isprobati. Jelo koje nam se posebno svidjelo je Yakitory Kuruma, jednostavan štapić od topljenog pohanog sira, carskog mesa i sweet chilly umaka koji je pomiješan s bbq umakom. Jednostavan, ali neodoljiv, ovaj nas je topljeni sir oborio s nogu.

Uz to, imale smo priliku probati i Jellyfish sushije s twistom. Unatoč slaboj ponudi kvalitetnih sushija u Zagrebu, interesa za ovo japansko jelo ne manjka, pa bi se svi oni koji čeznu za dobrim, originalnim sushijem trebali uputiti upravo na adresu svemirskih meduza.

Futomaki fallen leaf sushi, koji sadrži soya orange, tobbiko, avokado, mladi luk, crispy smjesu od lososa, rakovog mesa i majoneze i Futomaki yellow happines sushi od soye yellow, sipe, cherry rajčice, krastavaca, mladog luka i maslinovog ulja, nešto su drugačiji sushiji sa twistom, na kakve nismo navikli. Svojim upečatljivim veselim bojama prizivaju u misli boje jesenskog lišća, pa su savršen dodatak jesenskom meniju. Neobični, sočni i originalni, ovo su sushiji kakve još nismo isprobale, a jako su nam se svidjeli.

Ako pak netko više voli igrati na sigurno te mu nema ničeg ukusnijeg od dobrog komada mesa, tu je i Pulled Ribs – sočna juneća rebra u parenim pecivima sa dodatkom shitake gljiva, lisičarki i crvenog vina. U ovom je jelu američki način pripreme rebarca pomiješan s istočnjačkim parenim pecivima, kao i našom tradicijom jesenje konzumacije gljiva.

Iako su po našem mišljenju ukusna jela glavna zvijezda ovog restorana, on se može pohvaliti i odličnom i bogatom listom pića, kao i originalnim koktelima koji osvajaju i ukusom i izgledom. Šljokasti, šareni i na prvi pogled primamljivi, već vidimo da će biti hit među gurmanima koji svoje obroke i piće vole „kačiti“ na društvene mreže.

Mračan, pomalo misteriozan, ali i zabavan interijer Jellyfish in Space, zajedno sa zanimljivim jelima i koktelima, oživio je Martićevu te u tu ulicu doveo dašak berlinskog underground štiha upakiranog u najnovije trendove u uređenju interijera.
Nadamo se da smo te uvjerile da i sama posjetiš ovo novo trendi mjesto u gradu te se na jednu večer opustiš uz svemirske meduze i sva kreativna gastro čuda koja su ti priredile. Mi smo svakako uživale u posjetu ovom restoranu i baru, pa ćemo se sigurno ponovno vratiti.

Foto: ?Jan Humski