403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Koliko kuhati jaja na pari?

Koliko kuhati jaja na pari?
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Nakon ovog, više nikad nećete kuhati jaja u vodi!

Jaja kuhana u vodi polako postaju prošlost! Zašto? Zato što ih možete skuhati i na pari. Ako jaja spremate u pari, umjesto vodi, dobiti ćete mekša jaja jer će se skuhati nježnije. Isto tako, manje su šanse da će ljuska jaja puknuti, jer neće biti ključale vode da ih baca lijevo-desno po posudi u kojoj se kuhaju. Uz to, kada se jaja dodaju u posudu koja se već pari ne smanjuje se temperatura, za razliku od situacije kada se stavljaju u prokuhalu vodu, te ih je zbog toga lakše ljuštiti. Kako bi kuhali jaja na pari, prvo ulijte oko 2 – 3 cm vode u posudu. Nakon što se voda dovoljno ugrijala i krenula je para iz nje stavite cjedilo i u njega nježno postavite jaja. Pazite se pare – može biti jako vruća! Ovisno o tome kakva jaja želite, za meko kuhana kuhajte ih oko 6 minuta (ovisno o veličini jaja i količini koju ste stavili), a za tvrdo kuhana, kuhajte ih 11 - 12 minuta.  No koji je točno razlog kuhanja na pari, a ne u zakuhanoj vodi? Naime, kada jaja kuhate na pari, ona se dulje kuhaju čime se, naravno, kuhaju polagano i puno su ukusnija nego kada ih skuhate u zaključaloj vodi. Isto tako, kada ih skuhate na pari, i tu mislimo na tvrdo kuhana jaja, neće se pojaviti onaj zeleni sloj oko žumanjka koji se zna pojaviti ako jaja prekuhate. Ono što je također sjajno kod ovako kuhanih jaja, jest i to da se puno lakše čiste nego ona skuhana u vodi. A svi volimo kuhana jaja dodati u salate, pojesti za doručak ili njima puniti na primjer mesnu štrucu. Ideja za iskoristiti kuhana jaja je mnogo, a odsada ćemo ih kuhati samo na pari!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx