Kako ne biste bacali hranu ili ostali praznih ruku, donosimo savjete i informacije o tome koji je normativ hrane po osobi.
(FOTO: Pixabay)
Ovisno o odabranom jelovniku, po osobi će vam trebati:
60-80 g narezaka i suhomesnatih proizvoda,
250-300 g mesa peradi s kostima,
250-300 g mesa divljači,
160 g telećeg odreska,
120-150 g bečkog odreska,
200 g svinjskog kotleta,
160 g roastbeefa i bifteka,
200 g mesa (bez kostiju) za gulaš i paprikaš,
250 g mesa za juhu s kostima,
250-300 g cijele ribe,
120-150 g ribljih odrezaka,
100 g fileta ribe,
100-120 g sira (ako se poslužuje samostalno)
40 g sira (u kombinaciji s narescima),
30-50 g kiselih krastavaca, paprika ili maslina,
80 g lisnate salate,
150 g očišćenih rajčica, krastavaca, paprike, kupusa, kuhanog krumpira,
100 g riže ili tjestenine (ako se poslužuje samostalno),
70 g riže ili tjestenine (u kombinaciji s drugim jelima),
100 g kruha,
250 g gljiva,
150 g svježeg voća ili
Za pripremu deserta trebat će vam po osobi:
40-50 g brašna,
½ jaja,
20 g šećera,
10 g maslaca
Za ljedeći put bolje znate koji je normativ hrane po osobi pa ćete bolje organizirati kupnju namirnica.