Koji je normativ hrane po osobi?

Koliko vam se puta dogodilo da radite ručak ili večeru za veću grupu ljudi, a ne znate koliko vam je namirnica potrebno. Premalo ili previše, nikada zlatna sredina. Sada pogledajte koji je normativ hrane po osobi

Koji je normativ hrane po osobi?

Kako ne biste bacali hranu ili ostali praznih ruku, donosimo savjete i informacije o tome koji je normativ hrane po osobi.

Image


(FOTO: Pixabay) 

Ovisno o odabranom jelovniku, po osobi će vam trebati:

60-80 g narezaka i suhomesnatih proizvoda,
250-300 g mesa peradi s kostima,
250-300 g mesa divljači,
160 g telećeg odreska,
120-150 g bečkog odreska,
200 g svinjskog kotleta,
160 g roastbeefa i bifteka,
200 g mesa (bez kostiju) za gulaš i paprikaš,
250 g mesa za juhu s kostima,
250-300 g cijele ribe,
120-150 g ribljih odrezaka,
100 g fileta ribe,
100-120 g sira (ako se poslužuje samostalno)
40 g sira (u kombinaciji s narescima),
30-50 g kiselih krastavaca, paprika ili maslina,
80 g lisnate salate,
150 g očišćenih rajčica, krastavaca, paprike, kupusa, kuhanog krumpira,
100 g riže ili tjestenine (ako se poslužuje samostalno),
70 g riže ili tjestenine (u kombinaciji s drugim jelima),
100 g kruha,
250 g gljiva,
150 g svježeg voća ili

Za pripremu deserta trebat će vam po osobi:

40-50 g brašna,
½ jaja,
20 g šećera,
10 g maslaca

Za ljedeći put bolje znate koji je normativ hrane po osobi pa ćete bolje organizirati kupnju namirnica.