Taktika je bitna

Kako smršavjeti uz jela koja kuhaš za klince? Evo što kaže nutricionist

Kad bi mogla, jela bi puno više povrća i ribe, no kako kada tvojom kuhinjom dominiraju pohanci i bolonjez? Moguće je, kaže nutricionist Luka Bashota

thumbnail
Play logo

Puno je lakše držati se dijete ili plana prehrane koji si zacrtala, ako kod kuće nemaš klince kojima treba svaki pripremiti ručak i večeru i to onu koju će pojesti. Klinci su izbirljivi i pravo je umijeće učiniti da "poližu tanjure". Njihov jelovnik svodi se na nekoliko jela od kojih su jedno slatkiši, a ostala su pizze, bolonjez i pohano meso.

Play logo

Osim što s njima vodiš bitke i trudiš se na sve moguće načine prošvercati koji list povrća na jelovnik, vodiš borbe i sa sobom. Naime, tvoja prehrana je, priznajmo si - još gora. Kao svaka prava mama jedeš ono što ostane za djecom… I kako u takvoj situaciji smršavjeti?

Image
I to je moguće

Zdrava prehrana na budžetu: Kako se hraniti bolje, a ne potrošiti previše?

shimmer fallback

Na sreću, tu je Luka Bashota, nutricionist iz Savjetovališta za nutricionizam. On nam je u videu otkrio nekoliko praktičnih savjeta upravo na temu - kako jesti i mršavjeti, ako cijela obitelj jede isti ručak, odnosno ako ne namjeravaš sebi kuhati posebna jela (budimo realne - to je jedina alternativa jer ni muž ni klinci neće biti oduševljeni keljom na lešo s maslinovim uljem i punim tanjurom slanutka, odnosno opcijom da oni jedu tvoj ručak).

"Treba uzet u obzir kako je za proces mršavljenja bitan prije svega ukupan unos na razini cijeloga dana", počinje Luka i već nam tu širi vidike. Naime, taj edan obrok u danu koji ćete zajedno pojesti, nije ključan za tvoju dijetu", objašnjava Luka. U videu pogledaj kakve još savjete ima.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.