Taktika je bitna

Kako smršavjeti uz jela koja kuhaš za klince? Evo što kaže nutricionist

Kad bi mogla, jela bi puno više povrća i ribe, no kako kada tvojom kuhinjom dominiraju pohanci i bolonjez? Moguće je, kaže nutricionist Luka Bashota

Puno je lakše držati se dijete ili plana prehrane koji si zacrtala, ako kod kuće nemaš klince kojima treba svaki pripremiti ručak i večeru i to onu koju će pojesti. Klinci su izbirljivi i pravo je umijeće učiniti da "poližu tanjure". Njihov jelovnik svodi se na nekoliko jela od kojih su jedno slatkiši, a ostala su pizze, bolonjez i pohano meso.

Osim što s njima vodiš bitke i trudiš se na sve moguće načine prošvercati koji list povrća na jelovnik, vodiš borbe i sa sobom. Naime, tvoja prehrana je, priznajmo si - još gora. Kao svaka prava mama jedeš ono što ostane za djecom… I kako u takvoj situaciji smršavjeti?

Image
I to je moguće

Zdrava prehrana na budžetu: Kako se hraniti bolje, a ne potrošiti previše?

Image
Foto: Pexels

Na sreću, tu je Luka Bashota, nutricionist iz Savjetovališta za nutricionizam. On nam je u videu otkrio nekoliko praktičnih savjeta upravo na temu - kako jesti i mršavjeti, ako cijela obitelj jede isti ručak, odnosno ako ne namjeravaš sebi kuhati posebna jela (budimo realne - to je jedina alternativa jer ni muž ni klinci neće biti oduševljeni keljom na lešo s maslinovim uljem i punim tanjurom slanutka, odnosno opcijom da oni jedu tvoj ručak).

"Treba uzet u obzir kako je za proces mršavljenja bitan prije svega ukupan unos na razini cijeloga dana", počinje Luka i već nam tu širi vidike. Naime, taj edan obrok u danu koji ćete zajedno pojesti, nije ključan za tvoju dijetu", objašnjava Luka. U videu pogledaj kakve još savjete ima.