Pripremanje određenih jela zahtjeva korištenje blanširanih badema. A što zapravo znači blanširanje badema, saznajte u nastavku.
(FOTO: Pixabay)
Dakle, blanširanje badema ukratko obuhvaća uklanjanje njihove kože nakon čega ostaje samo glatka struktura. Ona je idealna za pravljenje bademovog brašna, maslaca ili marcipana.
Blanširanje badema traje kratko, minutu ili dvije. Sve što je za to potrebno su lonac, voda, bademi, cjedilo i papirnati ručnik. Dakle, u lonac ulijte vodu, stavite ga na štednjak i čekajte da zavrije. Potom sirove bademe stavite u vodu i ostavite minutu da se kuhaju. Nemojte ih kuhati duže od toga da ne omeškaju.
Nakon toga ocijedite bademe te ih isperite hladnom vodom kako bi se ohladili. Posušite ih papirnatim ručnikom, a onda počnite lagano skidati kožicu s njih. Kada ogulite svu kožicu, pustite da se skroz posuše.
Ovo je vrlo jednostavan način kako se provodi blanširanje badema.