Ključ je u tijestu
Sve počinje od dobrih temelja. U posudi pomiješaj glatko i oštro pšenično brašno ili, još bolje, koristi pšenično brašno tip 00. Tijesto za pizzu može se raditi s više vrsta brašna, ali pripazi na to da ih barem dva sata prije izrade tijesta držiš na sobnoj temperaturi. Kombiniraš li različite vrste brašna, važno je da ti barem jednu trećinu čini obično bijelo pšenično brašno jer će se zahvaljujući njemu tijesto podići. Nadalje, koristiti možeš svježi ili suhi kvasac, a onda tijesto dobro izmijesi kako bi postalo dovoljno elastično. Najbolje ga je ostaviti da stoji najmanje trideset minuta jer bi i konačni rezultat mogao biti bolji.
Zatim ga valjaj valjkom ili rukama koje si prethodno namastila maslinovim uljem. Kućni pizza majstori vole koristiti malo maslinovog ulja – to je ta sitnica koja čini razliku. Po želji razvlači i formiraj pizzu u krug ili kvadrat ovisno o tome gdje ćeš je peći. To može biti papir za pečenje ili pleh.