
Jesensko varivo od leće, bundeve i gljiva savršeni je jesenski ručak na žlicu

Ako nemaš inspiracije što kuhati, a nerijetko je upravo manjak ideja glavna prepreka mnogima da pokažu svoj puni potencijal u kuhinji (znamo to iz prve ruke), na pravom si mjestu da taj "problemčić" barem za jedan dan u tjednu riješiš.
Odmakni se od namirnica koje ti prve padaju na pamet i koje zbog toga vrlo često jedete. Primjerice, za prilog ne moraju uvijek biti riža, tjestenina ili krumpir, već ih možeš i trebala bi, zamijeniti što češće mahunarkama, pireom od karfiola, pireom od brokule, pečenom bundevom, zobenom kašom, palentom, povrćem poput prokulicama. Isto tako, na tanjuru se ne bi trebalo svaki dan nalaziti meso.
U ovo doba godine tržnice obiluju voćem i povrćem koje je sazrijevalo na ljetnom suncu i puno je hranjivih tvari. Iskoristi priliku i do zime uz prava jesenska jela opskrbi organizam vitaminima i mineralima koji će ti pomoći ojačati imunitet i učiniti da proljeće dočekaš neokrznuta prehladama i gripom. U nastavku ti donosimo recept za jedan pravi, a jednostavan i brz jesenski ručak. Gotov je u svega sat vremena, a pritom ne moraš stajati kraj štednjaka.
Jesensko varivo od leće, bundeve i gljiva
Ovo varivo možeš u potpunosti prilagoditi sebi i ukućanima. Izbaci iz njega što ne volite, a dodaj ono što volite ili što je za potrošiti u hladnjaku i smočnici od povrća. Možeš ga raditi i bez slanine i bez vina, dodati mu slanutak ili krumpir, ukoliko poželiš.
Sastojci za četiri osobe:
šalica zelene leće
pola šalice heljde
jedna veća mrkva
200 grama hokaido bundeve
dva režnja češnjaka
glavica luka
250 g šampinjona
nekoliko suhih crnih truba (po želji)
temeljac ili voda
dcl bijelog vina
slanina
koncentrat rajčice
maslinovo ulje
kurkuma, crvena paprika, sol i papar
dva lista lovora
Priprema:


Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
