

Ovaj zdravi japanski recept za juhu s povrćem, piletinom i rezancima može biti zanimljiv novitet u tvojoj kuhinji. Miso pasta unijet će neke nove okuse u već poznate namirnice.
Miso je fermentirana sojina pasta koja dodaje okus jelima. Ako juhu pripremiš bez rezanaca i misa može stajati u hladnjaku do tri dana. Kad je poželiš servirati samo dodaj pastu i kuhane rezance.
Sastojci:
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 šalica nasjeckanog luka
2 velika češnja češnjaka, usitnjena
1 žlica mljevenog svježeg đumbira
8 šalica pilećeg temeljca
800 grama pilećih prsa bez kože
3 šalice narezanog kupusa
2 šalice narezanih shiitake gljiva
2 šalice mrkve narezane na trake
1,5 žličica soli
0,5 žličice mljevene paprike
3 šalice kuhanih udon rezanaca ili špageta od cjelovite pšenice
2 žlice bijelog misa (shiro miso)
Priprema:
Ulje zagrij u velikom loncu na srednje jakoj temperaturi. Dodaj luk i češnjak te pirjaj uz lagano miješanje dok ne omekša. Dodaj đumbir i nastavi pirjati jednu minutu. Dodaj pileći temeljac i piletinu. Pokrij poklopcem, pojačaj temperaturu i pusti da se lagano kuha. Kuhaj oko 20 minuta uz povremeno miješanje. Ukloni pjenu s površine koja se skupila tijekom kuhanja. Nakon kuhanja, izvadi piletinu na dasku za rezanje te kada se dovoljno ohladi ukloni kosti i nareži piletinu.
Zatim u juhu dodaj kupus, gljive i mrkvu te nastavi lagano kuhati. Povrće kuhaj dok ne omekša, 4 do 10 minuta. Na kraju dodaj narezanu piletinu, sol, papar i rezance te sve kuhaj dok se ne zagrije, oko 3 minuta. Makni s vatre i umiješaj miso. Još za kraj jedan mali trik, kako bi se miso bolje sljubio s drugim sastojcima, prije dodavanja u juhu pomiješaj malo juhe i miso te ga zatim dodaj jelu.
Dobar tek!

Horoskop za četvrtak: Blizanci će se fokusirati na pozitivno, strijelci će izgladiti nesporazume

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime
