Salata s piletinom i breskvama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 400 g pilećih prsa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 breskve narezane na četvrtine
- 4 žličice octa po izboru
- 1 žlica meda
- 50 grama nasjeckanih oraha
- 110 g zelene salate
- 100 g feta sira
- pola ljubičastog luka
- 1 nasjeckani čili (po želji)
Priprema:
Na zagrijanoj tavici ispeci pileća prsa koja si narezala na trakice, a zatim ih ostavi sa strane da se ohlade. U istoj tavici zatim ispeci breskve, na malo ulja, i začini paprom. Peci jednu do dvije minute sa svake strane. Pomiješaj preostalo maslinovo ulje, ocat, med i čili i time zatim polij salatu i na vrh salate posloži kriške piletine, luka i breskve i pospi fetom. Prelij preostalim sokom od pečene piletine i dodaj nasjeckane orahe ili neke druge orašaste plodove.