
Jednostavni recepti za tri lagane i zasitne salate s piletinom

Sve se više bližimo ljetu, a ako i tebe iz dana u dan muči ono
Osim što su zdrave, hranjive i lagane, ove salate gotove su u tren oka, a jedino što moraš ispeći je komad piletine koji ćeš dodati svojim salatama kako bi ih podigla na novu razinu.
Salate s piletinom obavezne su za ljeto, a osim što ih možeš jesti svježe, bit će jednako ukusne ako ih zapakiraš i poneseš na posao. U nastavku pronađi tri jednostavna recepta za najukusnije ljetne salate s piletinom.
Bogata salata s piletinom i tikvicama
Sastojci:
1 pileća prsa
60 ml balzamičnog octa
2 žličice senfa
2 žličice meda
2 luka
1.5 žličica soli
1 žličica papra
100 ml maslinovog ulja
5 rajčica
1 zelena salata
1 svježi krastavac
50 g cherry rajčica
pola avokada
1 tikvica
Priprema:
U zdjeli pomiješaj ocat, senf, med i luk, a zatim dodaj malo ulja i papra. Na tavici ispeci piletinu koju si prethodno začinila solju i paprom, a zatim ju nareži na trake. Na istoj tavici ispeci i tikvice. Pomiješaj zelenu salatu u velikoj zdjeli i dodaj preljev, a zatim dodaj i narezane krastavce, cherry rajčice, piletinu, tikvice, rajčice i avokado po želji. Promiješaj i posluži.
Cezar salata s piletinom
Sastojci:
2 pileća prsa
1 limun
2 češnja češnjaka
100 ml maslinovog ulja
250 g tostiranog kruha (narezanog na komadiće)
100 g parmezana
1 žlica majoneze
1 žličica senfa
2 zelene salate
Priprema:
Na tavici ispeci piletinu i začini ju limunovim sokom, češnjakom, uljem, solju i paprom. U međuvremenu, napravi preljev za salatu i to tako da češnjak zgnječiš u pastu, dodaš parmezan, sok od limuna, majonezu, senf i postupno umiješaš 4 žlice ulja. Pripremi salatu i polij ju preljevom, a zatim dodaj piletinu, prethodno tostirani kruh koji si narezala na sitne komadiće i preostali parmezan te sve skupa dobro promiješaj.
Salata s piletinom i breskvama
Sastojci:
400 g pilećih prsa
3 žlice maslinovog ulja
4 breskve narezane na četvrtine
4 žličice octa po izboru
1 žlica meda
50 grama nasjeckanih oraha
110 g zelene salate
100 g feta sira
pola ljubičastog luka
1 nasjeckani čili (po želji)
Priprema:
Na zagrijanoj tavici ispeci pileća prsa koja si narezala na trakice, a zatim ih ostavi sa strane da se ohlade. U istoj tavici zatim ispeci breskve, na malo ulja, i začini paprom. Peci jednu do dvije minute sa svake strane. Pomiješaj preostalo maslinovo ulje, ocat, med i čili i time zatim polij salatu i na vrh salate posloži kriške piletine, luka i breskve i pospi fetom. Prelij preostalim sokom od pečene piletine i dodaj nasjeckane orahe ili neke druge orašaste plodove.

Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
