Struffoli
Tradicionalni kolač s juga Italije. Hrskave loptice potječu iz Napulja, pržene su u dubokom ulju i prelivene medom.
Sastojci:
70 dag brašna
10 dag šećera
1,5 dag kvasca
15 dag maslaca
4 jaja
2 dag vanilijina šećera
40 dag meda
0,3 dl brandyja
1 dl vode
Priprema:
Miješajte brašno, šećer, jaja i maslac omekšao na sobnoj temperaturi, vanilijin šećer i kvasac dok smjesa ne postane kompaktna i dobijete fino glatko tijesto. Ostavite ga da se diže 4 sata na sobnoj temperaturi pa oblikujte male loptice i ispržite ih u vrućem ulju. Prokuhajte med, vodu i brandy i napravite sirup. Kad se struffoli ohlade, prelijte ih sirupom. Neka se natapaju. Servirajte na tanjur i ukrasite šarenim jestivim perlicama, kandiranim voćem ili čokoladom.