Zdravlje na tanjuru

Isprobaj ova tri malo drugačija recepta s cvjetačom

Uz nove recepte postat će tvoje omiljeno povrće, a mogli bi je zavoljeti i mališani

cauliflower-3170062_1920.jpg
Foto: Pixabay

Cvjetača s tofuom

Cvjetača nije popularna namirnicama, ali u nekim novim kombinacijama može biti novo omiljeno jelo u svakoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 srednja cvjetača, odvojiti na cvjetove
  • 1 manja glavica luka, izrezan na kriške
  • 2 češnja češnjaka, zgnječen
  • papar
  • sol
  • 1/2 žličice kurkume
  • 1 žličica đumbira, sitno nariban
  • 40 grama tofua, izrezan na komadiće
Image
Foto: Pexels
  • Zagrijati ulje u loncu na srednje visokoj temperaturi. Dodati cvjetaču i pirjati 7-8 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju i ne postane hrskava. Dodati luk, češnjak i još malo maslinovog ulja. Povremeno lagano podigneš i protreseš lonac. Dodaj sol i papar, a zatim dodaj đumbir i kurkumu. Prži dok ne postane hrskavo.
  • Dodaj tofu i 1 šalicu vode. Poklopi i kuhaj dok cvjetača ne omekša, a tekućina se ne smanji na pola, oko 10 minuta. Zatim posluži na pladnju, a na kraju možeš dodati tostirane bademe.
3/4