Cvjetača s tofuom
Cvjetača nije popularna namirnicama, ali u nekim novim kombinacijama može biti novo omiljeno jelo u svakoj obitelji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 srednja cvjetača, odvojiti na cvjetove
- 1 manja glavica luka, izrezan na kriške
- 2 češnja češnjaka, zgnječen
- papar
- sol
- 1/2 žličice kurkume
- 1 žličica đumbira, sitno nariban
- 40 grama tofua, izrezan na komadiće
- Zagrijati ulje u loncu na srednje visokoj temperaturi. Dodati cvjetaču i pirjati 7-8 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju i ne postane hrskava. Dodati luk, češnjak i još malo maslinovog ulja. Povremeno lagano podigneš i protreseš lonac. Dodaj sol i papar, a zatim dodaj đumbir i kurkumu. Prži dok ne postane hrskavo.
- Dodaj tofu i 1 šalicu vode. Poklopi i kuhaj dok cvjetača ne omekša, a tekućina se ne smanji na pola, oko 10 minuta. Zatim posluži na pladnju, a na kraju možeš dodati tostirane bademe.