Zdravlje na tanjuru

Isprobaj ova tri malo drugačija recepta s cvjetačom

Uz nove recepte postat će tvoje omiljeno povrće, a mogli bi je zavoljeti i mališani

cauliflower-3170062_1920.jpg
Foto: Pixabay

Tortilje s cvjetačom i kremom od indijskih oraščića

Ovaj recept može biti dio zdrave prehrane, a svakako će biti i nešto potpuno novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

Umak

  • 1 zelena paprika, sitno naribana
  • 1 češanj češnjaka, sitno nariban
  • 3 šalice maslaca od badema ili indijskih oraščića
  • 3 žlice soka od limete
  • sol

Nadjev za tortilje

  • 3 češnja češnjaka, sitno nariban
  • ulje
  • 2 žličice mljevenog kima
  • 2 žličice dimljene paprike
  • 2 srednje glavice cvjetače, odvojene na cvjetove
  • sol
  • 12 kukuruznih tortilja
  • 1 manja glavica luka, tanko narezana na kriške
  • narezan avokado i rotkvice za posluživanje
Image
Foto: Unsplash
  • Pomoću vilice pomiješaj papriku, češnjak, maslac, sok od limete i 3 žlice voda i posoli. Umak stavi sa strane.
  • Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva i stavi žicu na najniži položaj. U posudi pomiješaj češnjak, ulje, kim i dimljenu papriku da se sjedine. Cvjetove cvjetače rasporedi na lim za pečenje i prelij uljem i začinima. Posoli cvjetaču i stavi da se peče dok ne postane hrskava, od 15 do 20 minuta. Izvadi iz pećnice i okreni cvjetove. A zatim vrati u pećnicu i ponovi postupak, također treba peći oko 15 do 20 minuta.
  • Na velikoj tavi zagrij tortilje, a zatim ih prebaci na tanjure. Svaku tortilju premaži umakom i stavi na njega pečenu cvjetaču. Ukrasi lukom, avokadom i rotkvicama.

Dobar tek!

4/4