Tortilje s cvjetačom i kremom od indijskih oraščića
Ovaj recept može biti dio zdrave prehrane, a svakako će biti i nešto potpuno novo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
Umak
- 1 zelena paprika, sitno naribana
- 1 češanj češnjaka, sitno nariban
- 3 šalice maslaca od badema ili indijskih oraščića
- 3 žlice soka od limete
- sol
Nadjev za tortilje
- 3 češnja češnjaka, sitno nariban
- ulje
- 2 žličice mljevenog kima
- 2 žličice dimljene paprike
- 2 srednje glavice cvjetače, odvojene na cvjetove
- sol
- 12 kukuruznih tortilja
- 1 manja glavica luka, tanko narezana na kriške
- narezan avokado i rotkvice za posluživanje
- Pomoću vilice pomiješaj papriku, češnjak, maslac, sok od limete i 3 žlice voda i posoli. Umak stavi sa strane.
- Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva i stavi žicu na najniži položaj. U posudi pomiješaj češnjak, ulje, kim i dimljenu papriku da se sjedine. Cvjetove cvjetače rasporedi na lim za pečenje i prelij uljem i začinima. Posoli cvjetaču i stavi da se peče dok ne postane hrskava, od 15 do 20 minuta. Izvadi iz pećnice i okreni cvjetove. A zatim vrati u pećnicu i ponovi postupak, također treba peći oko 15 do 20 minuta.
- Na velikoj tavi zagrij tortilje, a zatim ih prebaci na tanjure. Svaku tortilju premaži umakom i stavi na njega pečenu cvjetaču. Ukrasi lukom, avokadom i rotkvicama.
Dobar tek!