
Stiže jesen, a mi imamo recepte za tri zdrava i jednostavna jesenska jela

Jesen obiluje plodovima od kojih možeš napraviti ukusna i zdrava jela. S obzirom da su sezonske namirnice ujedno i najzdravije ne propusti priliku iskoristiti od prirode najbolje što nam daje pa pripremiti sebi i svojoj obitelji, prijateljima ako si (raspoložena za kuhanje) jela od kojih će im rasti zazubice, ali i ona koja će ih opskrbiti nutrijentima i ojačati imunitet kako biste svi skupa zimu prošli bez bolovanja i prehlada.
Ukusno ne znači i komplicirano, već znači kvalitetne namirnice, malo volje i truda. U nastavku ti donosimo tri jednostavna, lagana ranojesenska recepta u kojima će uživati svtako tko ih proba. To ti jamčimo. Ispalo je da su sva bez mesa, a ako umjesto pilećeg temeljca koristiš povrtni, postaju vegetarijanska. Ne brini,, nutritivno su sasvim dovoljno bogata da budu lagani jesenski ručak ili večera. Uz juhu koju ćeš naći u nastavku, možeš dodati tostirani kruh ili krutone.
Rižoto od cikle
Sastojci za dvije osobe:
šalica riže (200 grama)
tri - četiri manje cikle
litra povrtnog ili pilećeg temeljca
jedan luk
dva režnja češnjaka
jedan decilitar bijelog vina
malo maslaca (20-ak grama)
maslinovo ulje
papar i sol
svježi origani
limun
Postupak:
Ciklu skuhaj te ju oguli nakon što se malo ohladi i nareži na sitne komadiće, izgnječi ili usitni u blenderu. Temeljac stavi da zakuha.
Juha od bundeve
Sastojci za dvije osobe
suncokretovo ulje
jedan luk
dva režnja češnjaka
jedna mrkva
250-300 grama narezane butternut bundeve
600 mililitara povrtnog temeljca
muškatni orah
sol, papar, kurkuma
svježi origano ili timijan
bučino ulje
Postupak
Paprika punjena krumpirom
Sastojci za dvije osobe:
4 paprike
3-4 veća krumpira
slanina po želji
sol i papar
kiselo vrhnje
ulje
luk
Postupak:
Izribaj krumpir, ocijedi ga, dobro popapri i posoli. Luk izreži na sitno, pomiješaj s krumpirom. Dodaj, ukliko želiš, sitno narezanu slaninu. Paprike prereži na pola i ukloni im sjemenke pa napuni nadjevom i poredaj u pleh koji si prethodno nauljila, a uljem pokapaj i paprike. Sada ih stavi u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i ostavi da se peku pola sata. Kad su gotove, serviraj ih sa žlicom kiselog vrhnja.

Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
