Ako pokušavaš smršavjeti, vrlo je važno pripaziti na hranu koju konzumiraš, ali i broj kalorija koje svakodnevno unosiš. A strateški razmak kalorija tijekom dana između doručka, ručka, večere i međuobroka može ti pomoći da se osjećaš zadovoljno nakon svakog obroka.
Ovi ukusni ručkovi do 400 kalorija lijepo se uklapaju u dan od 1500 kalorija - što je količina kalorija uz koju ćeš, ako se toga držiš, moći izgubiti do jednog kilograma tjedno. Osim toga, prepuni su vlakana i proteina, koji će ti pomoći da dulje ostaneš sita, a vrlo se jednostavno pripremaju i moći ćeš ih jesti čak i ako si u žurbi.
Uz puno povrća i nešto malo mesa, pronašle smo tri ukusna, zdrava i brza recepta za ručak ispod 400 kalorija uz koje ćeš ostati sita i zadovoljna, a pritom mršavjeti.
Wrap od piletine i avokada - 330 kalorija
- 60 g guacamolea od 100 kalorija
- 1 tortilja od cjelovitog zrna s niskim udjelom ugljikohidrata
- 10 listova špinata
- 60 g kuhanih pilećih prsa, narezanih na komadiće
- 4 cherry rajčice, narezane na pola
Na tortilju namazati guacamole. Na vrh stavi špinat, piletinu i rajčice, zarolaj tortilju i posluži!
Salata s piletinom i povrćem - 296 kalorija
- 1 avokado
- 375 ml mlaćenice (buttermilka)
- 30 g svježeg nasjeckanog začinskog bilja (kao što su estragon, menta, peršin ili cilantro)
- 2 žlice octa
- pola žličice soli
- 140 g zelene salate
- 120 g narezanih krastavaca
- 80 g kuhanih pilećih prsa, narezanih na komadiće
- 40 g sira
- 6 cherry rajčica
Za pripremu preljeva za salatu stavi avokado, mlaćenicu, začinsko bilje, ocat i sol u blender i izmiksaj dok smjesa ne postane glatka. Za pripremu salate uzmi zelenu salatu i krastavac te ih pomiješaj u zdjeli s jednom žlicom preljeva. Na vrh stavi piletinu, sir i rajčice, a dodatni preljev čuvaj u hladnjaku do tri dana.
Mediteranska salata s tunom - 375 kalorija
- žlica i pol tahinija, namaza od sezama
- žlica i pol limunovog soka
- žlica i pol vode
- 1 konzerva tune
- 4 nasjeckane masline
- 2 žlice feta sira
- 2 žlice peršina
- nekoliko listova špinata
U zdjeli umutiti tahini, limunov sok i vodu. Dodaj tunjevinu, masline, fetu i peršin i promiješaj da se sjedini. Posluži salatu s nekoliko listova špinata.