403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Hrvatska kuhinja po regijama

Hrvatska kuhinja po regijama
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Hrvatska se može ponositi bogatom gastronomskom ponudom i tradicijom. U nastavku pogledajte kako izgleda hrvatska kuhinja po regijama.

Hrvatska se zaista može ponositi izvanrednom kuhinjom, a svaka je regija poznata po nekom svom tradicionalnom jelu. U nastavku saznajte kako izgleda hrvatska kuhinja po regijama(FOTO: Pixabay) Hrvatska kuhinja po regijama Kada je riječ o kuhinji Istre i Kvarnera, moraju se spomenuti razne vrste sireva, pršut, masline i maslinovo ulje, maneštra, fuži s tartufima te naravno ribe i morski plodovi. Tu su, naravno, i odlična istarska vina. Kuhinja Dalmacije se temelji na ribi i morskim plodovima. Također ima čuvena vina, kao i maslinovo ulje, a poznata je dalmatinska pašticada, pršut i sirevi, a onda su tu janjetina i sušena ovčetina. Gorski kotar i Lika poznati su po palenti, kukuruzu, krumpiru kao i razneim vrstama mesa. Područje je poznato po gljivama, a nudi i odličan domaći sir.  U Međimurju se mora probati pura sa slaninom ili krvavicama, kao i zapečeni grah i krumpir, u Zagorju purica s mlincima i štrukli. Banovina ima poznatu zimsku salamu. Zagreb ima svoj odrezak - pohani teleći odrezak punjen sirom. Slavonija i Baranja poznata je po ljutom gulašu, regosu, fiš-paprikašu i kulenu. Ovako izgleda hrvatska kuhinja po regijama s nekim od najpoznatijih jela. 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx