Hrskave granola pločice - za brzinski doručak ili kao zdravi desert

Hrskave granola pločice - za brzinski doručak ili kao zdravi desert
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Jednostavne za pripremu, uz samo devet sastojaka, ove savršeno slatke granola pločice oduševit će sve ljubitelje čokolade, kokosa i orašastih plodova

Ako si tražila recept za najhrskavije i najukusnije granola pločice, na pravom si mjestu. 

Ne samo da su ove pločice neodoljive okusom, već su i jednostavne za pripremu, imaju samo devet sastojaka, gotove su za manje od jednog sata i ne zahtijevaju blender ili mikser. Nakon brzog pečenja u pećnici, ove suludo ukusne pločice spremne su za rezanje i umakanje u čokoladu!  Savršeno slatke, bogate proteinima i vlaknima, odlično su rješenje za brzinski doručak, međuobrok ili zdraviji desert, a iz iskustva možemo potvrditi da sjajno idu uz čaj i kakao. U nastavku saznaj kako ih pripremiti.   

Sastojci za pločice

90 g zobenih pahuljica

30 g badema (ili drugih orašastih plodova po izboru)

30 g lanenih sjemenki

50 g kokosovih mrvica

35 g nasjeckanih datulja (oko 5 datulja)

30 g maslaca od kikirikija (ili od badema ili od indijskih oraščića)

45 g otopljenog kokosovog ulja

60 ml javorovog sirupa (ili agavinog sirupa ili meda)

1/4 žličice soli

Sastojci za preljev (opcionalno):

60 g tamne čokolade

15 g kokosovog ulja

1 žličica morske soli

Priprema: 1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i rasporedi zobene pahuljice i bademe na lim za pečenje. Peci 10-15 minuta ili dok ih malo ne prepržiš. Ne smiju biti smeđi, samo malo prepečeni za više okusa. Smanji toplinu pećnice na 165 stupnjeva. 2. U međuvremenu u veliku posudu dodaj lanene sjemenke, kokosove mrvice i sol i promiješaj. Stavi na stranu. 3. Nakon što se zobene pahuljice i bademi preprže, dodaj ih u posudu zajedno s nasjeckanim datuljama. Lagano promiješaj da se sve sjedini i stavi sa strane. 4. Dodaj maslac od orašastih plodova po izboru, kokosovo ulje i zaslađivač po izboru u mali lončić i povremeno miješajući lagano kuhaj na umjerenoj vatri. Zatim ukloni s vatre i odmah dodaj smjesi sa zobenim pahuljicama. 5. Žlicom ili rukama temeljito promiješaj, osiguravajući da se datulje i smjesa maslaca ravnomjerno rasprše i prekriju sve suhe sastojke. 6. Smjesu dodaj u posudu za pečenje 20x20 cm obloženu papirom za pečenje i raširi u ravnomjeran sloj. Zatim na vrh stavi još jedan sloj papira za pečenje i pritisnite s nečim ravnim (poput čaše ili staklenke) kako bi utisnula sve u ujednačeni, jednoliki sloj. 7. Peci na 165 stupnjeva 20-25 minuta ili dok rubovi ne postanu zlatno smeđi. Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.  8. Kad se ohladi, izvadi iz posude i nareži na željeni broj pločica (6, 8 ili 12 ovisno o željenoj veličini). 9. Za preljev: Otopi tamnu čokoladu i kokosovo ulje u maloj zdjelici u mikrovalnoj pećnici ili u lončiću na štednjaku. Žlicom prelij preko pločica. Poprskaj malo morske soli na vrh.  10. Nakon što se pločice osuše/ohlade, čuvaj ih pokrivene na sobnoj temperaturi 5 dana ili u zamrzivaču do 1 mjesec.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx