Tajno oružje u mršavljenju

Brze, fine i zdrave: Tri krem juhe koje ti mogu pomoći u gubitku kilograma

Ako trebaš ideju za istovremeno ukusnu, zdravu i zasitnu krem juhu koja će ti pomoći u mršavljenju - provjeri neke od naših prijedloga u nastavku

irina-89UsTc5bjsw-unsplash (1).jpg

Krem juha od mrkve i batata

Image

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg đumbira
  • 950 ml povrtnog temeljca
  • 70 g maslaca od kikirikija ili badema
  • 4 mrkve
  • 300 grama batata
  • sol, papar, kajenski papar

Priprema:

  1. U velikom loncu otopi kokosovo ulje na srednjoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i đumbir i pirjaj 5 do 6 minuta, dok luk ne postane proziran. Dodaj usitnjeni češnjak.
  2. U maloj posudi umuti malo povrtnog temeljca s maslacem od badema ili kikirikija dok ne postane glatka. Smjesu dodaj u lonac, zajedno s narezanom mrkvom, batatom, malo soli i preostalim povrtnim temeljcem. Miješaj dok se ne sjedini.
  3. Zakuhaj juhu na srednje jakoj vatri, a zatim smanji vatru na srednje nisku. Poklopi i kuhaj 15 do 20 minuta, dok batat i mrkva ne omekšaju.
  4. Juhu pažljivo prelij u blender. Vjerojatno ćeš to morati učiniti u nekoliko serija, ovisno o veličini blendera. Pazi da iz poklopca ne iscuri vruća para, miksaj na laganoj brzini i polako povećavaj brzinu dok juha ne postane potpuno glatka. (Alternativno, možeš koristiti štapni blender i izmiksati juhu izravno u loncu.)
  5. Isprobaj, začinite sa soli i paprom. Ako želiš više začina, dodaj po želji kajenskog papra i ponovno izmiješaj. Vrati juhu u lonac i po potrebi zagrij. Po želji juhu možeš razrijediti s još malo temeljca ako ti je pregusta.

*Ova juha može se čuvati u hladnjaku do tjedan dana, a u zamrzivaču 1 do 2 mjeseca.

4/4