Sretna sezona blagdana! Doduše, nije još počela, ali to ne znači da je ne možemo same napraviti dobrom atmosferom - i jednim posebnim koktelom.
Kako postaje hladnije, tako sigurno i ti sve više razmišljaš o mirisu kuhanog vina, raznih začina i slastica. Jedna od naših omiljenih slastica koja se uvijek pojavi u ovo doba godine su medenjaci.
A sad dolaze u još boljem 'izdanju'! Ovaj licitarski koktel zasigurno je iznenađenje jer je u svojoj osnovi gin and tonic, ali uz ostale sastojke postaje najbolji zimski koktel koji ćeš probati.
Koji su ti sastojci potrebni?
- Gin
- Tonic
- Triple Sec
- Amaretto koji je začinjen cimetom, đumbirom, muškatnim oraščićem i zvjezdasti anisom
Nama je najbolji amaretto s navedenim začinima, ali ti možeš dodati i klinčiće, ali i bilo koji drugi začin koji voliš.
Amaretto sa začinima mora odstajati 24 sata. Možeš ga pustiti i duže, ako želiš jači okus.
Triple sec dodaje sjajan okus citrusa i malo kiselosti medenjaku.
via Giphy
Kako ga pripremiti?
Nakon 24 sata procijedi amaretto.
U shaker stavi amaretto, gin, triple sec i malo leda.
Dobro sve protresi i onda utoči tonica - koliko procijeniš da je dovoljno. Isprobavaj malo po malo kako ne bi pogriješila i kako bi pronašla okus koji tebi najbolje odgovara.