Gastro iluzionist čije deserte moraš pogledati dva puta

E, to se zove umjetnost od hrane! Ove gastro optičke iluzije prevarit će i one s najoštrijim vidom

Gastro iluzionist čije deserte moraš pogledati dva puta

Na prvi pogled, čini se kako su društvene mreže Bena Churchilla pune fotografija nekih običnih i definitivno nejestivih predmeta, ali ako se malo bolje zagledaš ,shvatit ćeš kakva je optička iluzija u igri. Naime, Ben koji je profesionalni kuhar, prije tri godine usavršio se u pripremanju slastica - i to sve sam ne običnih slastica. 

Ovaj gastro iluzionist redovito pretvara deserte u naizgled neprimamljive kreacije poput prljave kuhinjske spužve, pljesnive naranče, ili pepeljare s cigaretom.

Mal je reći da smo oduševljene stoga smo izdvojile neke od najzanimljivijih:

Kuhinjska spužvica


Jedna od njegovih najpoznatijih kreacija je biskvit pod krinkom prljave kuhinjske spužvice. Na vrhu se nalaze mrvice mente, zajedno s pjenicom od slatkog mlijeka i umakom od karamele i jabuke.

Pljesniva naranča


Ako se usudiš isprobati ovu pljesnivu naranču, otkrit ćeš da se radi o svježem parfeu od naranče, prelivenom bijelim ii zelenim prahom meringe. 

Pepeljara s cigaretama


Ova neprimamljiva pepeljara puna opušaka cigareta zapravo je zdjelica panna cotte od vanilije s dimljenim Lapsang  gelom i crniim prahom meringe te srebrnim čokoladnim mrvicama i čokoladnim opušcima. 

Uvenulo drvo naranče u teglici


Čokoladna teglica puna je čokoladnog moussea, a u nastavku slijedi čokoladna grana te 'naranča' puna svježe iscijeđenog soka od naranče. 

Krvavo srce


Ovaj tanjur u kojem se nalazi krvavo ssrce zapravo je kolačić pun ganachea, a kraj njega se nalaze diimljene jagode, kokos, mrvice čokolade i ružina krema. 

Jaje na tostu


Iako ovaj desert izgleda kao običan doručak, radi se o biskvitu od limuna, tučenom vrhnju i kremi od manga.

Desert od kruške


Naizgled obična kruška zapravo je parfe od kruške u obliku kruške, zajedno sa zobenim pahuljicama, bademima i medom.

Pljesniva jabuka


Jedina pljesniva jabuka koja je stopostotno sigurna za jelo! Zapravo se radi o čokoladnom mousseu u obliku jabuke, cimetu i kremi od vanilije. 

Što kažeš na ove kreativne deserte? Piši nam u komentarima.