Sastojci:
- 200 g graška
- 300 g krumpira
- 300 g mrkve
- 700 g kiselih krastavaca
- 8 jaja
- Oko 450 g majoneze
- Sol i papar
- Oko 100 g milerama
Priprema:
- Kuhajte krumpir i mrkvu u ljusci. Ohladite, ogulite i izrežite na kockice. Grašak kuhajte ili koristite onaj iz limenke. Skuhajte jaja i izrežite ih na kocke.
- Kad se povrće u potpunosti ohladilo, dodajte sitno nasjeckane kisele krastavce i jaja. Zatim dodajte majonezu, sol, papar i mileram. Sve dobro promiješajte i stavite na hlađenje u hladnjak na par sati.
- Probajte jer povrće upije dio svega, pa nekada treba još začiniti ili dodati majoneze, milerama, nekada čak dodam malo vode od krastavaca. Zna ovisiti i o vrsti krumpira.
- Poslužite s narescima, pečenkom, hladnim prsima od pure ili sl.
Uživajte u ovom klasičnom receptu, prilagodite ga prema vlastitom ukusu i uživajte u bogatstvu okusa na vašem stolu!
U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!