COCA-COLA BLAGDANSKI JELOVNIK

Francuska salata by Jozefina

Klasika na svakom stolu, ali neizbježna. Svi imamo neki svoj recept i svi obično volimo kad je nečega više ili manje. Neki vole više krumpira i graška da je manje kiselo, a neki obrnuto. Ne znam jeste li probali nasjeći na kockice jednu jabuku i dodati u salatu. Savršeno! Hrskava je i daje notu svježine. Kod nas je samo jedan problem, djeca tako ne vole, pa ostajemo kod klasike. No i ona je odlična!

DSC09214.JPG

Sastojci:

  • 200 g graška
  • 300 g krumpira
  • 300 g mrkve
  • 700 g kiselih krastavaca
  • 8 jaja
  • Oko 450 g majoneze
  • Sol i papar
  • Oko 100 g milerama

Priprema:

  1. Kuhajte krumpir i mrkvu u ljusci. Ohladite, ogulite i izrežite na kockice. Grašak kuhajte ili koristite onaj iz limenke. Skuhajte jaja i izrežite ih na kocke.
  2. Kad se povrće u potpunosti ohladilo, dodajte sitno nasjeckane kisele krastavce i jaja. Zatim dodajte majonezu, sol, papar i mileram. Sve dobro promiješajte i stavite na hlađenje u hladnjak na par sati.
  3. Probajte jer povrće upije dio svega, pa nekada treba još začiniti ili dodati majoneze, milerama, nekada čak dodam malo vode od krastavaca. Zna ovisiti i o vrsti krumpira.
  4. Poslužite s narescima, pečenkom, hladnim prsima od pure ili sl.

Uživajte u ovom klasičnom receptu, prilagodite ga prema vlastitom ukusu i uživajte u bogatstvu okusa na vašem stolu!

U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!