

Sastojci:
200 g graška
300 g krumpira
300 g mrkve
700 g kiselih krastavaca
8 jaja
Oko 450 g majoneze
Sol i papar
Oko 100 g milerama
Priprema:
Kuhajte krumpir i mrkvu u ljusci. Ohladite, ogulite i izrežite na kockice. Grašak kuhajte ili koristite onaj iz limenke. Skuhajte jaja i izrežite ih na kocke.
Kad se povrće u potpunosti ohladilo, dodajte sitno nasjeckane kisele krastavce i jaja. Zatim dodajte majonezu, sol, papar i mileram. Sve dobro promiješajte i stavite na hlađenje u hladnjak na par sati.
Probajte jer povrće upije dio svega, pa nekada treba još začiniti ili dodati majoneze, milerama, nekada čak dodam malo vode od krastavaca. Zna ovisiti i o vrsti krumpira.
Poslužite s narescima, pečenkom, hladnim prsima od pure ili sl.
Uživajte u ovom klasičnom receptu, prilagodite ga prema vlastitom ukusu i uživajte u bogatstvu okusa na vašem stolu!
U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!