Gastro
COCA-COLA BLAGDANSKI JELOVNIK

Francuska salata by Jozefina

Francuska salata by Jozefina
Klasika na svakom stolu, ali neizbježna. Svi imamo neki svoj recept i svi obično volimo kad je nečega više ili manje. Neki vole više krumpira i graška da je manje kiselo, a neki obrnuto. Ne znam jeste li probali nasjeći na kockice jednu jabuku i dodati u salatu. Savršeno! Hrskava je i daje notu svježine. Kod nas je samo jedan problem, djeca tako ne vole, pa ostajemo kod klasike. No i ona je odlična!

Sastojci:

200 g graška

300 g krumpira

300 g mrkve

700 g kiselih krastavaca

8 jaja

Oko 450 g majoneze

Sol i papar

Oko 100 g milerama

Priprema:

Kuhajte krumpir i mrkvu u ljusci. Ohladite, ogulite i izrežite na kockice. Grašak kuhajte ili koristite onaj iz limenke. Skuhajte jaja i izrežite ih na kocke.

Kad se povrće u potpunosti ohladilo, dodajte sitno nasjeckane kisele krastavce i jaja. Zatim dodajte majonezu, sol, papar i mileram. Sve dobro promiješajte i stavite na hlađenje u hladnjak na par sati.

Probajte jer povrće upije dio svega, pa nekada treba još začiniti ili dodati majoneze, milerama, nekada čak dodam malo vode od krastavaca. Zna ovisiti i o vrsti krumpira.

Poslužite s narescima, pečenkom, hladnim prsima od pure ili sl.

Uživajte u ovom klasičnom receptu, prilagodite ga prema vlastitom ukusu i uživajte u bogatstvu okusa na vašem stolu!

U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx