Fine slastice s kestenima za tmurne jesenske dane

Stiglo je vrijeme ukusnih kestena

Fine slastice s kestenima za tmurne jesenske dane

Rolada od kestena



Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za 6 osoba

Za biskvit: 

3 žumanjka
3 žlice šećera
3 žlice brašna
snijeg od 3 bjelanjka

Krema:

1 kg kesten pirea kupljenog ili kućna izrada
 100 g rastopljene čokolade
1/2 l. slatkog vrhnja

Postupak pripreme

1. Ispeći biskvit od navedenih sastojaka. kad se ispeče, ostaviti da se ohladi.
2. Rebrasti duguljasti protvan obložiti prozirnom ili aluminijskom folijom. Kesten pire promiješati s otopljenom čokoladom i polako utiskivati na foliju (debljine oko 1 cm) ili po izboru, ovisno koliko ima kesten pirea. U sredinu staviti šlag i poklopiti pečenim biskvitom. Ostaviti u frižideru oko 15 min da se sve poveže.
3. Izvaditi i preokrenuti na pladanj, maknuti foliju i ukrasiti po želji.

5/6