Fine slastice s kestenima za tmurne jesenske dane

Stiglo je vrijeme ukusnih kestena

Fine slastice s kestenima za tmurne jesenske dane

Sladoled od kestena

Sastojci (Broj osoba: 4)

30 dkg zaslađenog pirea od kestena
3 žumanjka
1 mahuna vanilije
7 dkg smeđeg šećera
2 dl mlijeka
2,5 dl slatkog vrhnja
2 žlice ruma
10 dkg čokolade u prahu

Postupak pripreme

Prerežite mahunu vanilije, postružite sredinu i dodajte u mlijeko. Malo zagrijte sa šećerom da se otopi. Maknite sa štednjaka. Umiješajte kesten pire pa zatim jedan po jedan žumanjak. Kad se sasvim ohladi, umiješajte 2 dl tučenog vrhnja i rum. Staviti u zamrzivač, najbolje preko noći ili dok se potpuno ne stisne smjesa. Prije posluživanja zagrijte i miješajte preostalo vrhnje s čokoladom pa vruće zalijte na sladoled u zdjelicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6