Feta pasta s paprikama, lukom i maslinama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- tjestenina po izboru
- paprika
- luk
- masline
- jedan cijeli feta sir
- maslinovo ulje
- sol, papar
- peršin
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U staklenu ili keramičku posudu za pečenje stavi narezanu papriku, luk i masline. Prelij ih maslinovim uljem i začini solju i paprom. Dobro promiješaj.
- Stavi komad feta sira na sredinu posude za pečenje okruženu cherry rajčicama, i nekoliko puta ga preokreni te premaži maslinovim uljem i začinima.
- Peci u zagrijanoj pećnici 35 minuta i odmah dodaj peršina te sve dobro promiješaj.
- Prebaci kuhanu tjesteninu u posudu za pečenje (i malo vode u kojoj se tjestenina kuhala) i još jednom pomiješaj. Odmah posluži.