Gastro trend

Feta pasta: Tri recepta za tjesteninu koja je postala viralni hit

Ovaj viralni food trend započeo je u Finskoj, gdje je u jednom trenutku čak ponestalo feta sira u trgovinama. Kad isprobaš recept, bit će ti jasno i zašto

Zapečena tjestenina
Foto: www.profimedia.hr

Feta pasta s paprikama, lukom i maslinama

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • tjestenina po izboru
  • paprika
  • luk
  • masline
  • jedan cijeli feta sir
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • peršin

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U staklenu ili keramičku posudu za pečenje stavi narezanu papriku, luk i masline. Prelij ih maslinovim uljem i začini solju i paprom. Dobro promiješaj.
  2. Stavi komad feta sira na sredinu posude za pečenje okruženu cherry rajčicama, i nekoliko puta ga preokreni te premaži maslinovim uljem i začinima.
  3. Peci u zagrijanoj pećnici 35 minuta i odmah dodaj peršina te sve dobro promiješaj.
  4. Prebaci kuhanu tjesteninu u posudu za pečenje (i malo vode u kojoj se tjestenina kuhala) i još jednom pomiješaj. Odmah posluži.
3/4