Feta pasta sa cherry rajčicama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- tjestenina po izboru
- jedno pakiranje cherry rajčica
- jedan cijeli feta sir
- maslinovo ulje
- sol, papar
- češnjak
- nasjeckani svježi bosiljak
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Stavi cherry rajčice u staklenu ili keramičku posudu za pečenje. Prelij ih maslinovim uljem i začini solju i paprom. Dobro promiješaj.
- Stavi komad feta sira na sredinu posude za pečenje okruženu cherry rajčicama, i nekoliko puta ga preokreni te premaži maslinovim uljem i začinima.
- Peci u zagrijanoj pećnici 35 minuta, dok se cherry rajčice ne raspuknu, a feta sir ne otopi.
- Odmah dodaj nasjeckanog češnjaka i bosiljka kuhanim rajčicama i fetama i promiješaj.
- Prebaci kuhanu tjesteninu u posudu za pečenje (i malo vode u kojoj se tjestenina kuhala) i još jednom pomiješaj. Odmah posluži.