Feta pasta sa šampinjonima i špinatom
- Sastojci
- tjestenina po izboru
- šampinjoni
- luk
- češnjak
- 1 cijeli feta sir
- baby špinat
- timijan, origano
- pinjoli ili neki drugi orašasti plodovi
- malo limuna
- sol, papar po želji
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- U staklenu ili keramičku posudu stavi narezane šamponjone i luk. Dodaj par režnja češnjaka (cijelih) i malo svježih listića timijana. Sve poprskaj maslinovim uljem, dodaj malo soli i papra po želji i dobro promiješaj.
- Feta sir stavi u sredinu posude i začini ga oreganom i maslinovim uljem. Peci u pećnici 25-30 minuta.
- Nakon pečenja, vilicom izgnječi češnjak, sve dobro pomiješaj, a zatim dodaj baby špinata, a onda i kuhane tjestenine (zajedno s malo vode u kojoj se tjestenina kuhala) i još jednom sve pomiješaj.
- Na kraju dodaj par kapi limuna, pinjole ili neke druge nasjeckane orašaste plodove i posluži.