Gastro trend

Feta pasta: Tri recepta za tjesteninu koja je postala viralni hit

Ovaj viralni food trend započeo je u Finskoj, gdje je u jednom trenutku čak ponestalo feta sira u trgovinama. Kad isprobaš recept, bit će ti jasno i zašto

Zapečena tjestenina
Foto: www.profimedia.hr

Feta pasta sa šampinjonima i špinatom

  • Sastojci
  • tjestenina po izboru
  • šampinjoni
  • luk
  • češnjak
  • 1 cijeli feta sir
  • baby špinat
  • timijan, origano
  • pinjoli ili neki drugi orašasti plodovi
  • malo limuna
  • sol, papar po želji

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U staklenu ili keramičku posudu stavi narezane šamponjone i luk. Dodaj par režnja češnjaka (cijelih) i malo svježih listića timijana. Sve poprskaj maslinovim uljem, dodaj malo soli i papra po želji i dobro promiješaj.
  3. Feta sir stavi u sredinu posude i začini ga oreganom i maslinovim uljem. Peci u pećnici 25-30 minuta.
  4. Nakon pečenja, vilicom izgnječi češnjak, sve dobro pomiješaj, a zatim dodaj baby špinata, a onda i kuhane tjestenine (zajedno s malo vode u kojoj se tjestenina kuhala) i još jednom sve pomiješaj.
  5. Na kraju dodaj par kapi limuna, pinjole ili neke druge nasjeckane orašaste plodove i posluži.
4/4