Mi smo za!

Gin tonik krafne: Recept koji će oduševiti sve ljubitelje ovog pića

Krafne s gin tonik punjenem i glazurom savršen su desert za svako doba godine i jednostavno ih obožavamo

dzintonikkrafne.jpg
Foto: Pixabay

Slatki kolač od dizanog tijesta koji se tradicionalno najviše jede u veljači za vrijeme fašnika, mnogima je omiljena slastica tijekom cijele godine. Tijekom godina, krafne su postale prava harmonija okusa, od čokoladnog punjenja do punjenja od marmelade, pistacija, lješnjaka pa do punjenja s omiljenim pićem. Ovaj put, pronašle smo novi način pripreme ovog popularnog deserta koji će oduševit sve ljubitelje gin tonika.

Image

Imamo tri recepta za krafne našeg gastro blogera koja moraš isprobati

Gin tonik krafne novi su trend, a vrlo su jednostavne za pripremiti. Zato, pokušaj i sama pripremiti i isprobati gin tonik krafne. Mi sigurno budemo.

Sastojci za tijesto

  • 165 ml mlijeka
  • 95 g šećera u prahu
  • 2 žličice kvasca
  • 335 g brašna
  • 75 g topljenog maslaca
  • 2 manja žumanjka

Sastojci za punjenje

  • 125 g maslaca
  • 175 g šećera u prahu
  • sok i naribana kora dva limuna
  • sok i naribana kora dvije limete
  • 3 cijela jaja
  • 3 žumanjka
  • želatina
  • 50 ml gina

Sastojci za glazuru

  • 10 žlica šećera u prahu
  • 4 žlice gina
  • 2 žlice tonika
  • 4 žličice soka od limuna

Priprema

  • Kako bi napravila tijesto, stavi mlijeko, šećer i kvasac u posudu i izmiksaj da se sastojci sjedine, a zatim ostavi sa strane 5 minuta dok ne postane pjenasto. U posudu dodaj brašno, rastopljeni maslac, žumanjke i malo soli i mijesi 8 minuta dok tijesto ne postane vrlo glatko. Premjesti tijesto u malo podmazanu posudu, prekrij kuhinjskom krpom i odloži na toplo mjesto barem jedan sat, ili dok se ne digne.
  • U međuvremenu, pomiješaj sve sastojke za punjenje, osim želatine i džina, u vatrostalnoj zdjeli postavljenoj iznad lonca s kipućom vodom. Miješaj dok se maslac ne otopi, a zatim kuhaj, miješajući, 6-8 minuta dok se ne zgusne. Makni s vatre i umuti natopljenu želatinu dok se ne otopi. Procijedi smjesu kroz fino sito i stavi ju sa strane da se malo ohladi, a zatim u nju umuti džin. Smjesu premjesti u vrećicu za zamrzavanje, zaveži i stavi u hladnjak.
  • Podignuto tijesto stavi na pobrašnjenu površinu i podijeli na 10 jednakih dijelova. Svaki komad tijesta razvaljaj u kuglu i stavi na blago pobrašnjen lim za pečenje. Krafne prije pečenja ostavi sa strane na toplom mjesto 25 minuta.
  • Zdjelu napuni uljem za pečenje i stavi na umjerenu vatru. Zagrij ulje i, radeći u serijama, prži krafne minutu i 30 sekundi do dvije minute, a zatim preokreni i prži daljnjih minutu i 30 sekundi dok obje strane ne postanu zlatne. Izvadi iz ulja i ocijedi na rešetki te stavi sa strane da se potpuno ohlade.
  • Koristeći kraj žlice, napravi rupu na boku svake krafne i kada se ohlade, napuni ih punjenjem, a zatim ostavi sa strane.
  • Kako bi napravila glazuru od džina, izmiješaj šećer, džin, tonik i sok od limuna u posudi. Vrhove svake krafne umoči u glazuru i pusti da višak kapne. Na kraju na svaku krafnu možeš naribati malo korice limuna i limete.