Malo tko ne obožava cheesecake, a recepata za taj mnogima najdraži desert uistinu je mnogo. Cheesecake dolazi u različitim kombinacijama i varijantama, a danas ti otkrivamo onaj nama najdraži - spoj sira i čokolade.
Ovaj desert idealan je za nadolazeće svečane blagdanske trenutke, jednostavno se priprema i uistinu je jako ukusan.
Za ovu neodoljivu kombinaciju biti će ti potrebno svega nekoliko sastojaka, a recept otkrivamo u nastavku.
Sastojci
Podloga:
150 g mljevenih keksa
100 g otopljenog maslaca
2 žlica kakaa
Krema:
250 g mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade
nekoliko žlica mljevenog šećera
Priprema:
Mljevene kekse pomiješaj s otopljenim maslacem i kakaom. Okrugli kalup za pečenje obloži papir i na njega dobro utisni podlogu od keksa. Za kremu najprije izmiksaj slatko vrhnje pa umiješaj mascarpone, otopljenu i malo ohlađenu čokolade te šećer. Dobro promijeaj dok smjesa ne postane glatka. Ostavi u hladnjaku barem nekoliko sati ili preko noći dok se ne stvrdne. Tortu možeš ukrasiti Ferrero kuglicama. U slast!
Foto: Unsplash