Gastro
Gastro

Čokoladni cheesecake - jednostavni recept koji će ti zasladiti tmurne dane

Čokoladni cheesecake - jednostavni recept koji će ti zasladiti tmurne dane
Omiljeni desert u malo drugačijem izdanju

Malo tko ne obožava cheesecake, a recepata za taj mnogima najdraži desert uistinu je mnogo. Cheesecake dolazi u različitim kombinacijama i varijantama, a danas ti otkrivamo onaj nama najdraži - spoj sira i čokolade.   Ovaj desert idealan je za nadolazeće svečane blagdanske trenutke, jednostavno se priprema i uistinu je jako ukusan.   Za ovu neodoljivu kombinaciju biti će ti potrebno svega nekoliko sastojaka, a recept otkrivamo u nastavku.

Sastojci   Podloga:   150 g mljevenih keksa 100 g otopljenog maslaca 2 žlica kakaa   Krema:   250 g mascarpone sira 250 ml slatkog vrhnja 200 g tamne čokolade nekoliko žlica mljevenog šećera   Priprema:   Mljevene kekse pomiješaj s otopljenim maslacem i kakaom. Okrugli kalup za pečenje obloži papir i na njega dobro utisni podlogu od keksa. Za kremu najprije izmiksaj slatko vrhnje pa umiješaj mascarpone, otopljenu i malo ohlađenu čokolade te šećer. Dobro promijeaj dok smjesa ne postane glatka. Ostavi u hladnjaku barem nekoliko sati ili preko noći dok se ne stvrdne. Tortu možeš ukrasiti Ferrero kuglicama. U slast!

Foto: Unsplash