
Čokoladna dekadencija u zdravom izdanju: Recept za sirovu Ferrero tortu

Napokon smo dočekale ljetne vrućine, a to znači da sve manje i manje želimo paliti pećnicu. Ukusne pite i štrudle koje smo jeli tijekom zime sada smo zamijenili sladoledima i hladnim kremama, a uz recept koji ti donosimo možeš uživati i u pravoj ekstravagantnoj čokoladnoj torti koja ne zahtijeva pečenje.
Radi se o Ferrero torti, omiljenoj čoko-lješnjak kombinaciji koja okusom imitira slavne Ferrero Rocher čokoladne kuglice. Okus preprženih lješnjaka i čokolade kombinacija je kojoj malo tko može odoljeti, a u ovoj je sirovoj Ferrero torti dovedena do savršenstva. Neodoljiva bogata krema, čokoladni preljev, mnogo lješnjaka i sirovog kakaa - sve to možeš pronaći u ovoj vrlo zasitnoj, ali za pripremanje jednostavnoj torti.
200 g lješnjaka
4 žlice otopljenog kokosovog ulja
4 žlice javorovog sirupa
1 žličica arome vanilije
Prstohvat soli
35 g kakao praha
Za kremu:
200 g indijskih oraščića
100ml vode
60 g otopljenog kokosovog ulja
Prstohvat soli
130 g sirupa od agave
2 žlice kakao praha
Priprema:
Podloga:


Otvorio se najljepši dnevni boravak na rijeci, savršeno mjesto za bijeg u prirodu nadomak Zagreba

Trinaesta dm ženska utrka u znaku brige o zdravlju i dobre zabave
