Gastro
Gastro

Čokoladna dekadencija u zdravom izdanju: Recept za sirovu Ferrero tortu

Čokoladna dekadencija u zdravom izdanju: Recept za sirovu Ferrero tortu
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Čokoladne kalorijske bombice jedan su od omiljenih slatkiša mnogima, no da bi uživala u njihovom okusu ne moraš unijeti beskrajno puno kalorija

Napokon smo dočekale ljetne vrućine, a to znači da sve manje i manje želimo paliti pećnicu. Ukusne pite i štrudle koje smo jeli tijekom zime sada smo zamijenili sladoledima i hladnim kremama, a uz recept koji ti donosimo možeš uživati i u pravoj ekstravagantnoj čokoladnoj torti koja ne zahtijeva pečenje.   

Radi se o Ferrero torti, omiljenoj čoko-lješnjak kombinaciji koja okusom imitira slavne Ferrero Rocher čokoladne kuglice. Okus preprženih lješnjaka i čokolade kombinacija je kojoj malo tko može odoljeti, a u ovoj je sirovoj Ferrero torti dovedena do savršenstva. Neodoljiva bogata krema, čokoladni preljev, mnogo lješnjaka i sirovog kakaa - sve to možeš pronaći u ovoj vrlo zasitnoj, ali za pripremanje jednostavnoj torti.   

Prikladna i za slavlja i za uživanje tijekom tjedna, Ferrero sirova torta iz kućne radinosti u tvoj će život unijeti dašak dekadencije i učiniti ti svaki dan gastronomski uzbudljivim. Pripremi ju već danas i ne brini se - ovo je zdrava verzija torte bez bijelog šećera i brašna.  

Sirova Ferrero torta Sastojci:   Za podlogu:

200 g lješnjaka

4 žlice otopljenog kokosovog ulja

4 žlice javorovog sirupa

1 žličica arome vanilije

Prstohvat soli

35 g kakao praha

Za kremu:

200 g indijskih oraščića

100ml vode

60 g otopljenog kokosovog ulja

Prstohvat soli

130 g sirupa od agave

2 žlice kakao praha

Priprema:  Podloga:    Prvo je potrebno pripremiti podlogu za ovu tortu, a za to će ti trebati lješnjaci. Prvo lješnjake tostiraj u pećnici kako bi im pojačala okus (7-10 minuta na 170 stupnjeva), a zatim ih pusti da se malo ohlade i potom ih krpom jednostavno očisti od ljuskica. Kada su se lješnjaci malo ohladili, samelji ih u blenderu i zatim dodaj sve ostale sastojke (kokosovo ulje, javorov sirup,vanilija, sol, kakao prah) te sve miksaj dok ne nastane jednolična smjesa. Kada je smjesa gotova, utisni ju u kalup za tortu te ju stavi hladiti u hladnjak da se stvrdne dok se priprema krema. Krema:  Ako nisi stavila indijske oraščiće namakati preko noći, kratko ih prokuhaj u vodi 5-10 minuta, čisto da omekšaju. Ocijedi ih i zatim premjesti u blender zajedno s ostalim sastojcima (kokosovo ulje, voda, sol, sirup od agave, kakao prah) te sve miksaj dok ne dobiješ glatku teksturu smjese. Zatim prelij glatku i sjajnu smjesu po ohlađenoj podlozi za tortu i stavi ovaj neodoljivi desert hladiti na par sati, a najbolje preko noći. Prije posluživanja po želji ukrasi tortu lješnjacima, voćem ili Ferrero Rocherom.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx