U novoj sezoni neće nedostajati ideja i recepata za blagdansko vrijeme, a mi do tada otkrivamo detaljan recept za provjereno fin i mirisan biskupski kruh, koji je očarao Pažanina u prošloj sezoni! "Znaš što ću ti reći!? Ja odavno ništa bolje nisam pojeo! Nisam čovjek koji voli slatko, ali meni je ovo savršeno", prokomentirao je Pažanin.
Ako ste poželjeli svoj blagdanski stol obogatiti ovom poslasticom i oduševiti ukućane ili goste, uzmite kuhaču u ruke i pratite korake Veričinog recepta!
Sastojci za "Biskupski kruh" ili "Stollen":
1 kg oštrog brašna
20 g svježeg kvasca
500 g mlijeka
50 g šećera u prahu
200 g neslanog maslaca
10 g soli
4 jaja
miks kandiranog voća
kandirane trešnje
korica limuna i naranče
rum
cimet u prahu
Za nadjev potrebno je:
200 g bademovog brašna
200 g šećera u prahu
200 g maslaca neslanog
2 velika jaja
50g glatkog brašna
rum
Priprema:
Napravite tijesto te u njega dodajte kandirano voće u rumu. Nakon toga napravite kremu frangipan, tijesto razvaljajte i namažite kremom na koju dodajte rolice marcipana. Zamotajte i pecite u pećnici na 180 stupnjeva.