Miris i okus blagdana

Biskupski bread - recept koji je oduševio i strogog Pažanina

Najljepši blagdanski mirisi i ove će se zime širiti u božićnom specijalu 'Tri, dva, jedan - ho, ho ho!', koji ćete u novom ruhu uskoro gledati na programu RTL-a.

biskupski kruh.jpg

U novoj sezoni neće nedostajati ideja i recepata za blagdansko vrijeme, a mi do tada otkrivamo detaljan recept za provjereno fin i mirisan biskupski kruh, koji je očarao Pažanina u prošloj sezoni! "Znaš što ću ti reći!? Ja odavno ništa bolje nisam pojeo! Nisam čovjek koji voli slatko, ali meni je ovo savršeno", prokomentirao je Pažanin.

Ako ste poželjeli svoj blagdanski stol obogatiti ovom poslasticom i oduševiti ukućane ili goste, uzmite kuhaču u ruke i pratite korake Veričinog recepta!

Sastojci za "Biskupski kruh" ili "Stollen":

1 kg oštrog brašna           

20 g svježeg kvasca       

500 g mlijeka    

  50 g šećera u prahu        

200 g neslanog maslaca

10 g soli

4 jaja   

miks kandiranog voća

kandirane trešnje

korica limuna i naranče

rum

cimet u prahu

Za nadjev potrebno je:   

200 g bademovog brašna                        

200 g šećera u prahu                          

200 g maslaca neslanog                   

2 velika jaja                    

50g glatkog brašna               

rum                   

Priprema:

Napravite tijesto te u njega dodajte kandirano voće u rumu. Nakon toga napravite kremu frangipan, tijesto razvaljajte i namažite kremom na koju dodajte rolice marcipana. Zamotajte i pecite u pećnici na 180 stupnjeva.