Gastro
RECEPT

Aperol Spritz kolač - ultimativni ljetni desert

Aperol Spritz kolač - ultimativni ljetni desert
Nemaš priliku otići ovog ljeta u Italiju? Nema veze. Dovedi Italiju na svoju terasu i pozovi prijateljice

Aperol Spritz kultni je talijanski koktel koji obožavaju žene, a savršeno će te rashladiti i podići ti energiju u vrućim ljetnim mjesecima. Vjerujemo da si probala Aperol Spritz, no jesi li ikada jela desert napravljen s ovim koktelom? Ako nisi, vrijeme je da počastiš frendice i sebe desertom koji će vam obilježiti ljeto. Pripremi se na provokativno gorko-slatki okus sa citrusnom notom naranče i slatkoćom biskvita. U nastavku je recept za Aperol Spritz kolač.

Sastojci:

Biskvit

2 šalice glatkog brašna

jedan prašak za pecivo

prstohvat soli

2 veća jaja

jedan jogurt grčkog tipa

decilitar ulja

izribana korica jedne naranče

sok jedne naranče

šalica šećera

Glazura:

četiri pune žlice šećera u prahu

2 žlice Aperola

Za mjeru smo koristile šalicu od dva decilitra.

Postupak:

Zagrij pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva. Pleh veličine 20 sa 30 centimetara namaži maslacem - i dno i stijenke. U jednoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke, a u drugoj izmiksaj tekuće - jaja, jogurt, ulje, sok naranče te dodaj šećer i izribanu narančinu koru.

Spoji tekuće i suhe sastojke nježno sa silikonskom špatulom pa izlij u pleh te stavi u pećnicu na 40 minuta. Probaj čačkalicom je li biskvit gotov. Ukoliko nije suha, ostavi ga da se još malo peče.

Kada ga izvadiš iz pećnice, pusti ga da se ohladi.

U među vremenu u manjem lončiću izmiješaj Aperol sa šećerom u prahu. Možeš ga i izmiksati. Dobit ćeš gušću, ali i dalje tekuću smjesu koju ćeš preliti preko kolača. I to je to. U slast!

POGLEDAJ VIDEO: Recept za savršeni ljetni tart koji će oduševiti sve