RECEPT

Aperol Spritz kolač - ultimativni ljetni desert

Nemaš priliku otići ovog ljeta u Italiju? Nema veze. Dovedi Italiju na svoju terasu i pozovi prijateljice

profimedia-0412204613.jpg
Foto: Profimedia.hr

Aperol Spritz kultni je talijanski koktel koji obožavaju žene, a savršeno će te rashladiti i podići ti energiju u vrućim ljetnim mjesecima. Vjerujemo da si probala Aperol Spritz, no jesi li ikada jela desert napravljen s ovim koktelom? Ako nisi, vrijeme je da počastiš frendice i sebe desertom koji će vam obilježiti ljeto. Pripremi se na provokativno gorko-slatki okus sa citrusnom notom naranče i slatkoćom biskvita. U nastavku je recept za Aperol Spritz kolač.

Sastojci:

Biskvit

  • 2 šalice glatkog brašna
  • jedan prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 veća jaja
  • jedan jogurt grčkog tipa
  • decilitar ulja
  • izribana korica jedne naranče
  • sok jedne naranče
  • šalica šećera

Glazura:

  • četiri pune žlice šećera u prahu
  • 2 žlice Aperola

Za mjeru smo koristile šalicu od dva decilitra.

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva. Pleh veličine 20 sa 30 centimetara namaži maslacem - i dno i stijenke. U jednoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke, a u drugoj izmiksaj tekuće - jaja, jogurt, ulje, sok naranče te dodaj šećer i izribanu narančinu koru.
  2. Spoji tekuće i suhe sastojke nježno sa silikonskom špatulom pa izlij u pleh te stavi u pećnicu na 40 minuta. Probaj čačkalicom je li biskvit gotov. Ukoliko nije suha, ostavi ga da se još malo peče.
  3. Kada ga izvadiš iz pećnice, pusti ga da se ohladi.
  4. U među vremenu u manjem lončiću izmiješaj Aperol sa šećerom u prahu. Možeš ga i izmiksati. Dobit ćeš gušću, ali i dalje tekuću smjesu koju ćeš preliti preko kolača. I to je to. U slast!

POGLEDAJ VIDEO: Recept za savršeni ljetni tart koji će oduševiti sve