Aperol Spritz kultni je talijanski koktel koji obožavaju žene, a savršeno će te rashladiti i podići ti energiju u vrućim ljetnim mjesecima. Vjerujemo da si probala Aperol Spritz, no jesi li ikada jela desert napravljen s ovim koktelom? Ako nisi, vrijeme je da počastiš frendice i sebe desertom koji će vam obilježiti ljeto. Pripremi se na provokativno gorko-slatki okus sa citrusnom notom naranče i slatkoćom biskvita. U nastavku je recept za Aperol Spritz kolač.
Sastojci:
Biskvit
- 2 šalice glatkog brašna
- jedan prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 2 veća jaja
- jedan jogurt grčkog tipa
- decilitar ulja
- izribana korica jedne naranče
- sok jedne naranče
- šalica šećera
Glazura:
- četiri pune žlice šećera u prahu
- 2 žlice Aperola
Za mjeru smo koristile šalicu od dva decilitra.
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva. Pleh veličine 20 sa 30 centimetara namaži maslacem - i dno i stijenke. U jednoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke, a u drugoj izmiksaj tekuće - jaja, jogurt, ulje, sok naranče te dodaj šećer i izribanu narančinu koru.
- Spoji tekuće i suhe sastojke nježno sa silikonskom špatulom pa izlij u pleh te stavi u pećnicu na 40 minuta. Probaj čačkalicom je li biskvit gotov. Ukoliko nije suha, ostavi ga da se još malo peče.
- Kada ga izvadiš iz pećnice, pusti ga da se ohladi.
- U među vremenu u manjem lončiću izmiješaj Aperol sa šećerom u prahu. Možeš ga i izmiksati. Dobit ćeš gušću, ali i dalje tekuću smjesu koju ćeš preliti preko kolača. I to je to. U slast!