Kada govorimo o alkoholnim pićima, teško da je koje popularnije od gin tonika. Ta kombinacija jake žestice i osvježavajuće tonik vode zaludila je svijet, a piće koje se nekoć smatralo rezerviranim samo za siromašne slojeve britanskog društva doživjelo je neviđenu popularnost. Tako tijekom zimskih mjeseci ispijamo gineve s okusom medenjaka, cimeta ili pak s aromom kuhanog vina, a tijekom ljeta se pak okrećemo laganijim, voćnim verzijama.
Kako bismo te inspirirale da se malo poigraš sa sastojcima koje stavljaš u svoj gin tonik, donosimo ti pet zanimljivih, a jednostavnih recepata za voćni gin iz snova. Uz bilo koje od ovih pića zasigurno ćeš se u trenu osvježiti te utažiti žeđ. Osim što su okusom očaravajući, svi ovi ginovi i izgledaju lijepo zahvaljujući biljkama i bojama voća koje sadrže u sebi. U nastavku pronađi naših top pet recepata za voćni gin i isprobaj neki već danas. Uostalom, vikend je, možeš si to dopustiti!
Lubenica gin tonic
- 5 manjih kockica lubenice
- 100 ml gina
- 300 ml tonika
- nekoliko kriški limete ili listova mente za ukras
- nekoliko kockica leda
Čaše u kojima ćeš poslužiti piće ostavi u hladnjaku 15-ak minuta. Izvadi koštice iz kockica lubenice i ispasiraj je u pire. Pire stavi na dno ohlađene čaše, u nju lagano ulij gin, a potom dodaj tonik. Ubaci u piće kockice leda i ukrasi kriškom limete ili mentom.
Tropski gin tonic s ananasom
- 60 ml gina
- 60 ml soka od ananasa
- tonik
- pola limete
- kriške limete i komadići ananasa za ukras
Napuni čašu ledom. Dodaj gin i sok od ananasa, a ostatak čaše napuni tonikom. Stisni pola limete u čašu i promiješaj. Ukrasi po želji.
Gin tonic s malinama
- 60 ml gina
- 15 ml sirupa od maline
- 60 ml tonika
- 15 ml soka od limete
- 1 šalica leda
- kriške limete i maline za ukrašavanje
U čašu stavi gin, sirup od maline, sok od limete i tonik. Ukrasi po želji i uživaj.
Crvena naranča za „krvavi“ gin tonik
- 45 ml gina
- 60 ml svježeg soka od crvene naranče
- sok od limete
- 120 ml tonika
Napuni čašu ledom. Dodaj gin, sok od naranče i sok od limete. Napuni čašu tonikom i lagano promiješaj. Ukrasi kriškom naranče i posluži.
Bazga gin
- domaći sirup od bazge
- gin
- limunova korica ili limeta
- šećer
Za početak ohladi čaše u hladnjaku barem 20 minuta prije posluživanja, a zatim dodaj sirup od bazge. Nakon toga dodaj gin pridržavajući se omjera 2:5, dakle dva se odnosi na gin, dok se pet odnosi na sirup od bazge. Sa strane limun iscijedi i pomiješaj ga s malo vode i žlicom šećera te sve zajedno dodaj u gin i bazgu. Dobro sve pomiješaj, dodaj kockice leda i koricu limuna ili limete za dekoraciju.