Gastro
Gastro

5 jednostavnih večera iz pećnice za koje ti treba samo lim za pečenje

5 jednostavnih večera iz pećnice za koje ti treba samo lim za pečenje
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Najbolji dio? Nakon večere moraš oprati samo jednu stvar!

Kuhanje večere ponekad može biti izazov - pogotovo kada si umorna i recept zahtijeva da koristiš više lonaca i tava. (Jer, kao što svi znamo, pranje posuđa je apsolutno najgori dio kuhanja!) Stoga smo pronašle pet brzih i jednostavnih večera koje se u potpunosti rade na jednom plehu za pečenje tako da možeš potrošiti više vremena uživajući u hrani, a manje kuhajući.  Pročitaj još:

Zapečena piletina s korjenastim povrćem

Priprema: 1. Povrće nareži i usitni po želji. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. 2. U velikoj zdjeli pomiješaj prokulice, krumpir, luk, mrkve, češnjakk, ulje, začine, šećer, malo soli i malo papra.  3. U maloj zdjeli za miješanje pomiješaj rastopljeni maslac, začine po želji, sol i papar. Piletinu osuši papirnatim ručnicima i začini solju i paprom.  4. Povrće stavi na lim za pečenje, a zatim i piletinu, s kožicom prema gore. Piletinu premaži maslacem i začinima. 5. Peci oko 40-ak minuta, a zatim izvadi lim iz pećnice, obloži ga aluminijskom folijom i ostavi ga 5 minuta na sobnoj temperaturi.     

Sastojci:

340 g prokulica 

340 g mladog krumpira (manji komadi)

2 ljubičasta luka 

6 režnja češnjaka

4 mrkve (srednje veličine)

1 žlica ulja po izboru

2 žličice timjana

3 žličice ružmarina

žličica šećera

sol, papar

2 žlice maslaca (otopljenog)

1 kg pilećeg zabatka

Zapečeno povrće s daškom jeseni

Priprema: 1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Operi i nasjeckaj povrće na manje komade. 2. Povrće rasporedi po velikom limu za pečenje tako da je u jednom sloju, a ne da se gomila jedno preko drugog. Premaži maslinovim uljem, a zatim dodaj bosiljak i prstohvat soli i papra.  3. Peci povrće 30-40 minuta (miješajući jednom ili dva puta tijekom pečenja) dok povrće ne postane mekano i ne porumeni po rubovima.  4. Po želji dodaj još soli ili drugih začina. Prije samog posluživanja pospi svježim nasjeckanim peršinom.    

Sastojci:

2 tikvice

1 patliđan

1 muškatna bundeva

1 ljubičasti luk

2 paprike (po izboru)

2 žlice maslinovog ulja

žličica bosiljka

sol, papar

1/4 šalice svježeg peršina

Zapečene hrenovke i batat s povrćem

Priprema: 1. Prethodno zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Nareži kobasice ili hrenovke. Batat takđer nareži na manje kockice.  2. Na veliki lim za pečenje dodaj kobasice, povrće i mljeveni češnjak. Premaži maslinovim uljem i pospi začinima po želji. Sve dobro promiješaj i peci oko 20 minuta.  

Sastojci:

350-450 g hrenovki ili kobasica po izboru (oko 3 šalice)

2 šalice batata

2 šalice brokula

1 šalica paprike

2 režnja češnjaka

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica talijanskih ili meksičkih začina (ovisno o želji)

sol, papar

Zapečene prokulice s mozzarellom i češnjakom

Priprema: 1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lagano namasti lim za pečenje s malo ulja ili koristi papir za pečenje. 2. Rasporedi prokulice na lim za pečenje u jedan sloj. U maloj zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, rastopljeni maslac, češnjak, sol i papar. Smjesu ulja i maslaca premaži po prokulicama.  3. Peci 20-25 minuta dok ne omekšaju. Izvadi iz pećnice i dodaj natrganu mozzarellu. Vrati u pećnicu i peci dok se sir ne otopi (oko 4-5 minuta).     

Sastojci:

500-700 g prokulica

2-3 žlice maslinovog ulja

2 žlice otopljenog maslaca

6 režnja češnjaka

sol, papar

1 1/2 šalice mozzarelle

Zapečeni losos sa šparogama i krumpirom

Priprema: 1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješaj krumpire s uljem, soli, paprom, češnjakom i začinima po želji te sve smjesti na lim za pečenje. Peci 10 minuta. 2. Dodaj losos i šparoge na lim za pečenje. Pomiješaj maslac, med, senf, začine po želji i premaži losos smjesom. 3. Peci 15-20 minuta i pred kraj pečenja poprskaj sve sa sokom od limuna i još malo maslinovog ulja.     

Sastojci:

2-4 fileta lososa

450 g šparoga

700 g mladog krumpira (mali komadići)

3 žlice maslinovog ulja

sol, papar

2 žličice začina po želji

žličica češnjaka u prahu

2 žlice otopljenog maslaca

2 žlice meda

2 žlice senfa

pola limuna

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx