Ne znaš što bi kuhala? Ništa zato, mi imamo 3 super prijedloga za doručak, ručak i fantastičnu salatu!
Curry s povrćem
Sastojci:
½ cvjetače
1 batat
1 konzerva slanutka
400 ml gustog kokosovog mlijeka
2 češnja češnjaka
1 srednji luk
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica curry praha
1 žlica garam masale
Sol, papar
Priprema:
Luk nasjeckaj i pirjaj ga ulju 5 minuta, dodaj mu sjeckani češnjak pa pirjaj još minutu. Dodaj začine i sve doro promiješaj. Cvjetaču natrgaj na manje komade a batat nareži na kockice, pa ih dodaj u lonac s jako malo vode i pusti da se kuha otprilike 5 minuta. Dodaj kokosovo mlijeko i slanutak te posoli i popapri, pa pusti da se kuha poklopljeno na laganoj vatri još 15-20 minuta. Posluži s rižom.
Salata s mladim špinatom i grožđem
Sastojci:
3 šake mladog špinata
1 šalica grožđa
½ šalice oraha
1/3 šalice mrvljenog slanog sira
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
Priprema:
Špinat operi i dobro osuši. Bobice grožđa prereži na pola i stavi ih u zdjelu sa špinatom. Dodaj im sve ostale sastojke i dobro promiješaj
Pizza za doručak
Sastojci:
1 pakovanje tijesta za pizzu
1 srednji luk
6 šnita slanine
1 srednja rajčica
1 srednji krumpir
3-4 jaja
1 žlica maslinovog ulja
Sol, papar
Priprema:
Luk nareži na trakice i pirjaj ga na tavi na malo ulja 6 minuta (dok ne dobije lijepu smećkastu boju). Razvaljaj tijesto za pizzu i peci ga na velikoj tavi (ako imaš koristi grill tavu) 3-4 minute. Okreni ga pa na njega slaži rajčicu narezanu na tanke ploške, kuhani krumpir narezan na ploške, pečene kriške slanine, karamelizirani luk, i na kraju na vrh razbij 3 ili 4 jaja. Sve posoli i popapri, poklopi poklopcem, pa pusti da se peče na laganoj vatri 5-10 minuta.