3 recepta za bolji početak tjedna

Donosimo ti tri ukusna recepta!

3 recepta za bolji početak tjedna

Ovi recepti su za prste polizati, izgledaju zanimljivo a ustvari su vrlo jednostavni.

Salata od leće i piletine

Sastojci:
400 g kuhane smeđe leće
2 pileća fileta
1 manji luk
2 crvene pečene crvene paprike
½ šalice maslina
1 šaka peršina
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice limunovog soka
Sol, papar

Priprema:
Piletinu ispeci na malo ulja pa je nareži na trakice. Papriku reži na kockice, masline na kolutiće a luk na tanke trakice pa pomiješaj sve sastojke. Posluži kao samostalno jelo.

Quesadille

Sastojci:
4 tortilje
300 g mljevenog mesa
1 luk
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 zelena paprika
1 rajčica
3 žlice kukuruza
1 ½ šalice ribanog sira
1 velika žlica meksičke mješavine začina
Maslinovo ulje
Sol, papar

Priprema:
Na malo ulja prodinstaj sjeckani luk, pa mu dodaj mljeveno meso, sol, papar i meksičku mješavinu začina, i peci dok se meso potpuno ne ispeče. Makni sve iz tave te kratko poprži papriku i rajčicu rezane na kockice i kukuruz. Tortilje puni najprije mljevenim mesom, zatim povrćem i na kraju sirom. Ostavi dovoljno mjesta na rubovima da možeš u potpunosti preklopiti tortilju (sa svih strana u krug) i ispeci ih u tavi dok ne poprime lijepu smećkastu boju.

Muffini od limuna s kremom od bazge

Sastojci:
2 ¼ brašna
1 ½ žličice praška za pecivo
½ žličice soli
2 ½ šalice šećera (podijeljeno)
korica 2 limuna
3 jaja
1 ½ žličice ekstrakta vanilije
¾ šalice ulja
1 šalica punomasnog kiselog vrhnja
Sok ½ limuna
3 bjelanjka
1 ½ šalice maslaca
3 žlice sirupa od bazge

Priprema:
U većoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. U posebnoj zdjeli dobro pomiješaj ½ šalice šećera i limunovu koricu dok se šećer ne otopi i postane žut, pa pusti da malo odstoji. Smjesu sa šećerom i limunom pomiješaj s još jednom šalicom šećera, jajima, i vanilijom. Sve miješaj mikserom najmanje 5 minuta. Smjesa bi se trebala utrostručiti u volumenu. Pred kraj miješanja dodaj ulje pa miješaj još jednu minutu. Stavi mikser na najmanju brzinu pa sporo umiješaj suhe sastojke. Dok se sve dobro povezalo umiješaj vrhnje i limunov sok. Puni kalupe za muffine do 2/3 razine pa peci 18 minuta na 180C. Za kremu od bazge kuhaj bjelanjke i šećer na pari uz konstantno miksanje, pa makni s vatre čim smjesa dosegne 70C. Miksaj još 7 minuta pa počnu polako dodavati maslac, 2 žlice odjednom. Na kraju dodaj sirup od bazge i njime ukrasi muffine.