NEIZOSTAVAN DETALJ

Ideje za dnevni boravak: Kakav stolić odabrati u različitim prostorima

Stolići za dnevni boravak praktični su i sjajno se uklapaju u baš svaki prostor. Važno je procijeniti kakve ti dimenzije odgovaraju i pronađi materijal koji odgovara tvom stilu i boravku

Stolići za dnevni boravak
Foto: Unsplash

Stolić za dnevni boravak jedan je od najvažnijih komada namještaja. Osim što upotpunjuje prostor, stolići su praktični posebice imaš li često goste. No čak i ako nemaš, stolići su sjajna stvar za odložiti daljinski upravljač i čaše, a lako ih možeš ukrasiti vazom za cvijeće. Danas ima stolića u raznim stilovima, bojama i oblicima i svatko ga može uskladiti s ostatkom interijera. Razmisli o stoliću koji odražava tvoj omiljeni stil i osobnost. Možeš se pitati želiš li nešto minimalistički ili si otvorena za opcije u boji koje će podići prostor.

Image
NJEŽNO I PROFINJENO

Zara i H&M Home već imaju predivnu uskrsnu kolekciju - od ukrasa do posuđa

Nadalje, važno je znati hoće li stolić u dnevnom boravku više biti ukras, odnosno za odlaganje detalja za dom ili ćeš ga pak često koristiti. Neki ljudi na stolićima rado drže knjige, cvijeće i svijeće, dok drugi kraj njega piju kavu ili čaj.

Bitno je da stolić ne zaguši boravak ili da pak ne bude predaleko od fotelje ili kauča. Zato je važno utvrditi primarnu funkciju. Ne valja ni kad je stolić preblizu sjedećem prostoru, jasno. Stoga je izuzetno važno naći odgovarajući oblik, ali i model koji će potrajati barem nekoliko godina. Pazi na održavanje ovisno o materijalu jer osim staklenih i drvenih, postoje komadi od kombinacije materijala.

Kakav stolić odabrati?

Okrugli stolići za dnevni boravak

Okrugli stolići vjerojatno su među popularnijima na tržištu. Praktični su, kompaktni i raznih veličina, a izgledom su bezvremenski. Zato se sjajno uklapaju u svaki prostor.  Kao i uvijek, Instagram nam je poslužio kao vrelo inspiracije. Ovaj okrugli stakleni stolić odiše elegancijom i sjajno se spaja s crnom, bijelom i zlatnom, a već vidimo kako bi na njega rado odložili manju vazu ili svijeću.

Ovi "dva u jedan" stolići zaista su neodoljivi pa evo još jedna ideja. A tek ako imaš i kamin – jednostavno sjajno.

Za dašak jednostavnosti i minimalizma, tu su simpatični drveni modeli, a ovaj nam se posebno sviđa zbog male police ispod koja može poslužiti za dodatnu pohranu.

Ipak, na ovaj okrugli stol čovjek ne može ostati ravnodušan. Daje prostoru toplu notu.

Drveni stolićI za dnevni boravak

Kratkom pretragom Instagrama, ali i trgovina s namještajem jasno je da su drveni stolići trenutno jako popularni – najčešće su okrugli, no ima i pravokutnih, ali i nepravilnih oblika. Izdržljivi su, lagano se održavaju te se dobro uklapaju u dnevni boravak. Stoga – evo još nekoliko modela drvenih stolića koji ti mogu biti inspiracija za tvoju renovaciju.

Drveni stolići tako su jednostavni i efektni!

Stakleni stolići za dnevni boravak

Stakleni stolići za dnevni boravak više su osjetljivi, treba ih češće brisati, a možda nisu najbolji izbor za obitelji s malom djecom. Ipak, i oni su na vrhu po popularnosti te su svakako luksuzna varijanta. Dobri su za prostrane boravke, ali i manje kvadrature jer stvaraju dojam prostranosti. U kombinaciji s zlatnom ili crnom, definitivno su sjajan izbor. Samo – s njima treba oprezno. Evo kakvi su u trendu!

Doslovno, nudi se nešto u svakom stilu!

Mali stolići za dnevni boravak

Ne brini ako je tvoj životni prostor skučen. Danas ima toliko komada namještaja koji su prilagodljivi pa je isto i sa stolićem. Lako možeš pronaći komade manjih dimenzija koji će biti dovoljni za odlaganje najvažnijih stvari. Lijepi su i definitivno su sjajan detalj svakog doma. Mislila si da nemaš dovoljno prostora za stolić? Možda te ove idemje uvjere u suprotno.

E, ovo je dokaz da stolić stane u svaki dnevni boravak. Istraži adekvatne modele i pronađi favorita.