Jednostavne za održavanje

Od sukulenata do puzavca: Biljke koje će osvježiti izgled kuhinje

Odabrati biljku za kuhinjski prostor nije nimalo lako - zato smo mi izdvojile neke koje se jednostavno održavaju i prekrasno izgledaju

kuhinja-biljke.jpg
Foto: Pexels

Odabir savršene biljke za kuhinju može biti težak. Ne možeš bilo koju biljku staviti u svoju kuhinju, jer u obzir treba uzeti mnogo čimbenika - od toga koliko sunčeve svjetlosti dobiva tvoja kuhinja pa sve do razine vlage.

Image
Unesi malo zelenila u svoj dom

Sobne biljke uvijek je dobro imati, a ovih pet uspjet će baš svima

Pronaći biljku za kuhinju nije ni upola jednostavno kao za spavaću sobu ili kupaonicu, no mi smo tu da ti pomognemo - odabrale smo nekoliko biljaka koje su kao stvorene za tvoju kuhinju.

U nastavku ćeš pronaći biljke svih vrsta koje se vrlo jednostavno održavaju, izgledaju prekrasno i vrlo će lako preživjeti, bez obzira na to koliko iskustva imaš s biljkama. Od kineskog dolara s prekrasnim okruglim listovima do nezaobilaznih sukulenata, ove su biljke najbolje od najboljih za tvoju kuhinju.

Kineski dolar

Ako si blagoslovljena kuhinjom koja je okupana suncem, odaberi ovu biljku kojoj je sunce sve što joj treba. Vrlo je jednostavna za održavanje, samo je važno da u prostoriji bude puno svjetlosti.

Zlatni puzavac

Ovaj živopisni zeleni dragulj može podnijeti slabo osvijetljena područja i dalje će napredovati. Dakle, ako u tvojoj kuhinji nema puno svjetlosti, ovo je idealna biljka za tebe.

Voštani cvijet

Ovo je idealna biljka za sve one koji žele proširiti svoje kuhinjsko zelenilo. Dnevno svjetlo, malo vlage i sušenje između zalijevanja sve je što je ovoj biljci potrebno.

Croton Petra

Ova prekrasna tropska biljka postaje šarenija što više sunca dobiva. Izvrstan je odabir za one koji traže lisnatog prijatelja s jednostavnim održavanjem.

Aloe vera

Ono što je tako nevjerojatno kod aloe je da traži toliko malo, ali daje toliko puno. Samo minimalno zalijevanje, i to je sve.

Sukulenti

Tražiš jednostavan način za dekoriranje kuhinje? Odluči se za sukulente - oni će tvom prostoru za kuhanje dodati prozračnu i osvježavajuću atmosferu, a osim toga, vrlo se jednostavno održavaju.