Ljepota je u malim stvarima

Mikro kaktusi - neodoljivi trend koji će osvojiti sve ljubiteljice sukulenata

Upoznaj mikro kaktuse: neodoljive mini sukulente koji će dodati onaj posebni štih svakoj zelenoj oazi, a uz to su i savršeni izbor za sve one koji možda nemaju 'zeleni prst'

mikro kaktusi.jpg
Foto: Instagram/tierrasolstudio

Sve maleno je slatko, zar ne? Štenad, mačići, bebe. Kad je nešto malo, jednostavno si ne možemo pomoći, a da se ne rastopimo od slatkoće. Čini se da čak i dekor može dobiti mikro tretman i izgledati još bolje…i slađe!

Image
Monilaria obconica

'Bunny' sukulenti izgledaju kao zečje uši i baš svi ih žele

Ponekad je uređenje doma popriličan izazov, pogotovo kad je u pitanju dekor. Većina nas voli ukrasiti svoj životni prostor, ali poslije svog namještaja i nužnih stvari, nekad se čini kao da zaista više nema mjesta za dodatan dekor, posebno ako ne želimo prenatrpati prostor.

Ipak, uvijek možeš ugurati nešto malo, a najnoviji trend u uređenju doma je upravo ono što ti treba. Upoznaj mikro kaktuse - neodoljive mini sukulente koji će dodati onaj posebni štih svakoj zelenoj oazi.

Osim što su zaista mali i bez sumnje mogu stati u svaki kutak tvog doma, kaktusi su jedne od najotpornijih biljaka pa su tako i savršeni izbor za sve one koji možda nemaju 'zeleni prst', a žele svoj prostor ukrasiti zelenilom.

Tierra Sol Studio, brend koji je među prvma popularizirao ove mini sukulente, mikro kaktuse opisuje kao 'sve što ti je potrebno za slatko, dugotrajno, minimalističko uređenje koje zahtijeva minimalno održavanje' pa su stoga idealni čak i za 'ubojice biljaka'.

Sve što zapravo trebaš je postaviti kaktus na toplo i osunčano mjesto u domu jer ipak se radi o biljci koja potječe iz pustinjske klime stoga joj je potrebno dosta sunca. Iako su jako otporni i imaju posebnu otpornost preživljavanja suše, svakako ih ne smiješ u potpunosti zaboraviti pa bi bilo dobro da se zalijevaju svakog tjedna, naravno - u umjerenoj količini jer ni previše vode nije uvijek sretna kombinacija.

Dok god zadovoljiš ove osnovne uvjete, mikro kaktusi uživat će u svakom kutku tvog doma. Možeš ih posložiti na središnji dio blagovaonskog stola, postaviti na kuhinjski prozor ili ih istaknuti na stoliću u dnevnoj sobi. Izgledat će preslatko čak i na tvom noćnom ormariću. Jednostavno nema mjesta u koje se ne bi savršeno uklopili, a upravo u toj svestranosti i jednostavnosti leži njihova ljepota. I naravno - veličini, jer ljepota je u malim stvarima, zar ne?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.