Monilaria obconica

'Bunny' sukulenti izgledaju kao zečje uši i baš svi ih žele

'Bunny' sukulenti ili pravog imena Monilaria obconica izgledaju jednako slatko kao što i zvuče, a posebnost im daju listovi koji zaista izgledaju poput malih zečjih ušiju

Monilaria obconica.JPG
Foto: Instagram/plantvalley.shop

Sukulenti su oduvijek bili dio kućnih vrtova, ali posljednjih nekoliko godina ovaj zeleni trend potpuno je zavladao jer osim što su oku ugodni, sukulenti su obično vrlo jednostavni za održavanje, a uz to imaju i sposobnost preživljavanja u gotovo svim uvjetima.


Image

Voliš sukulente? I mi, a izgleda da imaju 5 važnih zdravstvenih prednosti

Otkako je cijeli svijet pogodila pandemija koronavirusa, uređenje doma zelenim biljkama postala je jedna od omiljenih aktivnosti, stoga su sukulenti zaista popularniji više nego ikad. Samo u proteklih nekoliko mjeseci mogli smo vidjeti kako su osvojili društvene mreže - od jedinstvenih sukulenata koji izgledaju poput repa sirene do sukulenata koji izgledaju kao kristali.

A jedan od posljednjih trendova preplavio je Instagram baš u idealno vrijeme prije Uskrsa, a riječ je o dražesnim sukulentima koji neodoljivo podsjećaju na zečje uši. 'Bunny' sukulenti ili pravog imena Monilaria obconica izgledaju jednako slatko kao što i zvuče, a posebnost im daju listovi koji zaista izgledaju poput malih zečjih ušiju.


Ipak, trebamo spomenuti kako se listovi izdužuju kako sukulent raste, pa tako 'uši' rastu te počinju gubiti svoj prvobitni oblik, ali bez obzira na to - jednako su posebni i s dugim listovima.


Budući da neobičnim sukulentima jednostavno ne možemo odoljeti, odmah smo se bacile na istraživanje gdje ih možemo kupiti, a sjemenke 'bunny' sukulenta pronašle smo na popularnoj platformi za prodaju rukotvorina - Etsy. Možeš naručiti 10 ili 25 sjemenki, a sve narudžbe uključuju i instrukcije te savjete za sadnju, rast i održavanje. Uskrsni stol nikada neće izgledati slađe!


Možda će te zanimati

Image
PRVA POBJEDNICA

Spektakularno finale! Hana Ivković osvojila titulu 'Superstara' i 50 tisuća eura

Image
VELIKO FINALE

Tko će biti prvi hrvatski 'Superstar'? Hana, Toni, Petar ili Dino – večeras doznajemo pobjednika