Jedinstveni sukulenti koji izgledaju poput repa sirene čista su čarolija

Ova čudnovata biljka donosi pravi dašak oceana ravno u tvoj dom

Jedinstveni sukulenti koji izgledaju poput repa sirene čista su čarolija

Bilo da si obožavateljica Disneyjeve Male sirene, biljaka ili ti samo nedostaje more - sukulenti u obliku sireninog repa dodat će neku potrebnu fantaziju u vaš dom.

Image

Ove urnebesne posude za sukulente savršen su poklon za sve 'ubojice biljaka'


Ovi jedinstveni sukulenti poznati su pod nazivom 'crested senecio vitalis' i izgledaju kao miks između kaktusa i sukulenta. Ta sanjiva biljka zapravo je mutacije vrste senecio vitalis koji u raznim oblicima zimi raste na području Južne Afrike, ljeti miruje i u potpunosti je djelo majke prirode.


Baš kao što je to slučaj i s ostalim sukulentima, ni ova biljka nije zahtjevna za održavanje, navodno preživljava u svim uvjetima (dobra vijest za sve zelene antitalente!) i uglavnom naraste 30 do 40 centimetara u visinu te može doseći širinu od 90 pa sve do 150 centimetara.

Možda najzanimljivija posebnost ovog sukulenta je što raste u suprotnom smjeru od izvora svjetlosti, odnosno raste prema van, a ne prema izvoru svjetla kao većina biljaka.


A sad, loše vijesti. Naime, s obzirom da se radi o prirodnoj mutaciji koja nije nastala djelovanjem čovjeka, ovi sukulenti jako teško se mogu pronaći u trgovinama, čak i online trgovinama. Ipak, zbog toga su još posebniji, zar ne?