NAJVAŽNIJI BLAGDAN

Kako dekorirati stol za Uskrs? Imamo nekoliko sjajnih ideja

Pusti mašti i kreativnosti da dođu do izražaja i iskoristi ljepotu buđenja prirode u dekoraciji stola za Uskrs

uskrs dekoracije
Foto: Profimedia.hr

Uskrs je sve bliže, a to znači da nam stiže vrijeme u kojem uživamo u toploj obiteljskoj atmosferi uz raskošan blagdanski stol. Osim velike količine ukusne hrane, većina se voli potruditi oko dekoracija koje svakako uljepšavaju cjelokupni dodam uskršnjeg stola. Nije potrebno izdvojiti puno novca za dekoracije, budući da se odličan efekt može postići uz bijelo posuđe, nekoliko uskrsnih motiva i svježe ubrano cvijeće. U nastavku izdvajamo neke od najkreativnijih ideja u kojima svatko može pronaći nešto što mu se sviđa.

Image
OMILJENI BLAGDAN

Ove recepte za uskrsni doručak radimo svaku godinu, a evo i zašto

Pusti mašti i kreativnosti da dođu do izražaja i iskoristi ljepotu buđenja prirode u nadolazećem periodu!

Potpuni proljetni ugođaj

Za ovakvu dekoraciju bit će ti potrebno proljetno cvijeće (zumbuli, ranunkule, frezije, tulipani) te zelenilo i mahovina koje možeš kombinirati s drvenim i glinenim predmetima.

"Cvijeće kod nas krasi stol sve dok na njega ne dođe hrana, tada ga odnosim u boravak. To radim jer gostima nije ugodno kad im cvijeće zaklanja pogled, kad rukama zapinju za njega i kad se miris cvijeća isprepliće s mirisom hrane", napisala je autorica ispod fotografije.

Nikada dosta šarenila

Proljetno vrijeme je idealno za uvođenje boja i vedrine za uskrsni stol, ali i u tvoj dom općenito. Kominacija puder roze i žute možda se ne prvu ne čini obećavajuća, međutim, može izgledati itekako efektno! Još kada k tome dodaš uskrsni vijenac i karirane podmetače u obliku zečića, zasigurno ćeš imati jedan od najkreativnijih stolova!

Manje je više

Ako ipak želiš ostati u "sigurnoj zoni" i voliš neutralne tonove, također imamo odličnu ideju za dekoraciju! Iskoristi minimalističko posuđe koje će unijeti dozu elegancije i jednostavnosti. Kako bi ipak u cijelu priču unijela "ono nešto", iskoristi čaše sa zlatnim detaljima, kao i neku glomazniju vazu u boho stilu u koju možeš staviti pisanice i popularne cica mace.

Dašak tradicije

Ako nisi pobornica trendova i moderne dekoracije blagdanskog stola, imamo rješenje! Možeš iskoristiti najjednostavnije bijelo posuđe koje ćeš obogatiti raznom uskrsnom hranom poput pince, narezaka i francuske salate. Predlažemo da pisanice zamotaš u zelene ubruse koji će se složiti sa zelenilom i cvijećem koje možeš staviti na vrh stola.

Nježno i romantično

Ova dekoracija će te posebno inspirirati ako si ljubiteljica ružičaste boje i cvjetnih dekoracija. Bit će ti potrebne ružičaste i bijele ruže koje ćeš staviti u pletenu smeđu košaru, te ukrasni zečići. Posluži se leptirićima i mašnicama kako bi atmosfera bila još šarmantnija, a ako su ruže svježe ubrane, uživat ćeš u mirisnoj idili!

Za ljubitelje tamnijih tonova

Tko kaže da uskrsne dekoracije moraju isključivo biti vesele i šarene? Ako inače voliš tamnije tonove, odvaži se pa u takvom stilu dekoriraj i svoj blagdanski stol! Posluži se modrim ubrusima i posuđem, a stol obogati plavim cvijećem i zlatnim svijećnjacima. Ako imaš velikog plišanog zeca, također ga stavi na stol - kladimo se da će samo rijetki imati stol kao ti!

Elegancija i jednostavnost

Ako preferiraš minimalistički stil s otmjenim zlatnim detaljima, uz malo truda možeš dobiti odličnu dekoraciju! Pisanice obuhvati bijelim tvrdim ubrusom, te sve zajedno prikvači zlatnim držačem. Posloži nekoliko dekoracija na sredinu stola i uživaj u dobroj hrani i jednostavnosti!

Sve nijanse narančaste i smeđe

Još jedan totalno zanimljiv uskrsni stol je onaj koji je ukrašen u jesenskom stilu! Ako ti se čini da to baš i nema smisla, neka te inspirira iduća fotografija koja prikazuje kako kombinacija žute, narančaste i smeđe boje može izgledati dopadljivo.

Prirodne dekoracije

Za dekorirati ovakav stol dovoljno je ubrati ili kupiti što više cvijeća i zelenila koje će dominirati tvojim stolom. Samo ti preostaje dodati decentno ukrašene pisanice i uživati u pravom proljetnom ambijentu!

Veliko uskrsno stablo

Ovakva dekoracija je toliko prekrasna i upečatljiva da će uz samo još nekoliko jednostavnih elemenata tvoj blagdanski stol biti potpun! Na vrbine grane objesi papirnate pisanice, a one jestive odloži u bijele posudice sa strane.

Raskošan spoj pastelnih boja

Za kraj predlažemo jednu veselu dekoraciju koja će ti se posebno svidjeti ako si ljubiteljica pastelnih boja! Kod ove dekoracije je samo jedno bitno - daj mašti na volju, a ako imaš klince, oni ti mogu biti od velike pomoći! Poigraj se bojama, a izvrstan spoj su nebesko plava, roza i svijetlo zelena. Posluži se keramičkim zečićima, zelenim grančicama i šarenim pisanicama koje će dodatno oplemeniti cijeli stol!