Želimo ih kopirati

Pronađi inspiraciju: Čarobne ideje za blagdansko uređenje dnevnog boravka

Pretvori svoj dnevni boravak u čarobnu oazu u kojoj ćeš rado provoditi svaki slobodan trenutak ovih blagdana

ralph-ravi-kayden-aN21jB8GfKs-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Blagdani su nam sve bliže, a ako još uvijek nisi ukrasila svoj dom te si u potrazi za inspirativnim idejama, imamo za tebe nekoliko odličnih prijedloga koje smo pronašle na Instagramu.

Image
Baš su upečatljive

Ove godine hit su zelene božićne kuglice. Znamo gdje ih možeš pronaći

Uz kuhinju, dnevni boravak je prostorija u kojoj tijekom blagdanskog perioda provodimo najviše vremena. Tu držimo bor, okupljamo se s prijateljima i obitelji ili pak uživamo u cozy trenucima i božićnim filmovima. Bez obzira na to hoćeš li se poslužiti ukrasima koje već imaš ili pak kupiti neke nove, prijedlozi koje ti donosimo zasigurno će te oduševiti i pomoći ti da u svoj dom uneseš dašak čarobne božićne atmosfere.

Svatko na svoj način uživa u ukrašavanju doma uoči Božića, a ideja je zaista mnogo. Ovih blagdana trendovi su raznoliki, a i dalje dominiraju prirodni materijali te tradicionalne blagdanske boje, poput crvene i zelene.  

Želiš li ovih blagdana pretvoriti svoj dnevni boravak u malu božićnu oazu u kojoj ćeš rado provoditi svaki slobodni trenutak, u idejama koje ti donosimo sigurno ćeš pronaći pregršt inspiracije. Pa krenimo...

Foto: Instagram

Elegancija i neutralne boje

Ako si više sklona eleganciji, minimalizmu i decentnim ukrasima, ovaj dnevni boravak sigurno će te oduševiti i inspirirati da i u svom domu kreiraš nešto slično. Oličenje je svečane elegancije, a sve što će ti biti potrebno je nekoliko kariranih jastučnica, vijenci od prirodnih materijala te girlande kojima možeš ukrasiti kamin ili police.

Topla atmosfera začinjena šumskim detaljima

Voliš li prirodu i detalje iz šume, ukrasi svoj dom drvenim detaljima, figuricama jelena i sobova i girlandama od prirodnih materijala. Dašak topline unijet će dekica te upečatljive jastučnice u zemljanim tonovima.

Moderan stil

Čiste linije i neutralne nijanse u spoju s modernim blagdanskim ukrasima i decentnim kuglicama za bor mogu izgledati uistinu lijepo i upečatljivo. Sve je vrlo jednostavno, ali skladno i ugodno za oko.

Cozy atmosfera

Želiš li u svom dnevnom boravku kreirati toplu i cozy blagdansku atmosferu, poigraj se detaljima i teksturama. Bor ukrasi raskošnim ukrasima, a kauč popuni mekanim dekicama i jastučnicama s blagdanskim motivima. U vazu možeš staviti borove grančice, a obavezno dodaj i nekoliko svijeća koje će doprinijeti stvaranju toplog ugođaja.

Skandinavski stil

Interijeri uređeni u skandinavskom stilu i dalje su vrlo popularni, a ovaj jednostavni dnevni boravak odiše baš nekom toplom atmosferom. Dominiraju neutralne boje te mekane i prirodne tkanine koje će unijeti dašak topline u cijeli prostor.

Crveni detalji za dozu elegancije

Ova prostorija djeluje vrlo sofisticirano, a dašak blagdanske atmosfere unose decentni ukrasi te detalji u tradicionalnoj crvenoj boji. Ukrasi na boru također su minimalni, a osobito lijepo izgleda zelena girlanda iznad kamina koja se može izraditi od raznih biljaka.

Spoj modernog stila i tradicije

Ova dnevna soba dokaz je kako se uz samo nekoliko upečatljivih detalja može stvoriti uistinu čaroban dojam. Dašak glamura unose dekoracije u zlatnoj boji koje u kombinaciji s ostalim neutralnim ukrasima izgledaju uistinu elegantno i dojmljivo.

Rustikalni stil

Kod rustikalno uređenih prostora girlande, krznene prostirke i prirodni materijali su 'must-have' elementi koji će unijeti dozu topline i čarobne atmosfere u baš svaki prostor. Drva za ogrjev te češeri također su savršena dekoracija koja doprinosi kreiranju toplog blagdanskog ugođaja.

Glamur je uvijek u modi

Blagdani nam daju priliku da u svoj dom unesemo dašak glamura, a to je najlakše postići kombinacijom zlatnih i blještavih ukrasa, lampica i neutralnih tonova. Za dašak topline tu su krzneni tepisi i dekorativni jastuci od mekanih tkanina.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.