Zaljubile smo se

Dior tulipani: Jedna od najljepših cvjetnih sorti osvaja na prvi pogled

Dior tulipani neodoljivo podsjećaju na prekrasne i mnogima omiljene božure, a jednako je veličanstven kao što mu i ime govori

profimedia-0251067146.jpg
Foto: Profimedia.hr

Fotogenični, izgledom zadivljujući i nevjerojatno izdržljivi, tulipani su definitivno sinonim za proljeće. Postoji preko 150 sorti tulipana, a jedna od najljepših svakako je veličanstveni Dior tulipan koji nosi ime slavne modne kuće, i to s razlogom.

Image
Prvi vjesnici proljeća

Stigla je sezona tulipana: Evo kako ih što dulje održati svježima u vazi

Jednako primamljiv kao i njegovo ime, raskošni cvjetovi u ružičastim nijansama ove sorte tulipana neodoljivo podsjećaju na prekrasne i mnogima omiljene božure.

I dok će cvjetovi ovog divnog tulipana savršeno krasiti gredicu na balkonu, vrtu ili osunčani kutak oko kuće, možda će najviše doći do izražaja kao rezano cvijeće, bilo u vazi ili kao dio svečanog buketa.

Osim što je izgledom nevjerojatno privlačna, radi se o sorti koja je itekako izdržljiva i lako se uzgaja. Kao što savjetuje stranica gardenseedsmarket, Dior tulipane najbolje je saditi u skupinama, ostavljajući oko petnaest centimetara razmaka između pojedinačnih lukovica.

Osim toga, ova sorta je savršeno pogodna za jednostruke ili dvostruke stroge kompozicije, primjerice geometrijske. Pa iako se mogu saditi sve do prosinca, ranija sadnja tijekom jeseni, a prije smrzavanja tla je puno bolja jer se lukovice stignu ukorijeniti prije mraza. Cvjetaju u travnju i svibnju te narastu oko 40 do 50 centimetara.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.