Idealne za vikend odmor

Divne kuće za odmor u zelenom Međimurju

Ako si u potrazi za divnim destinacijama idealnima za vikend izlete, ove kuće u Međimurju savršen su izbor

collage.jpg
Foto: Luria Green/Međimurski Ceker
Play logo

Dulje od godinu dana živimo u svijetu kojim vlada pandemija koja je iz korijena promijenila našu svakodnevicu, a utjecala je i na svijet putovanja. I dok su putovanja u druge zemlje prilično ograničena, ovo je odlična prilika da istražimo zanimljive destinacije i neotkrivene bisere Lijepe naše.

Play logo
Image
Kućice u šumi

Ove šarmantne kuće u Gorskom kotaru idealne za vikend odmor

Svi smo u potrazi za mirnim destinacijama, na nekim lijepim i prirodom okruženim mjestima gdje nema gužvi niti puno ljudi. Upravo zato, u posljednje vrijeme kontinentalni turizam u sjevernoj Hrvatskoj doživio je pravi provcat. Osobito se istaknulo malo i zeleno Međimurje, koje se nalazi sjeveru Hrvatske – uz granicu sa Slovenijom, a od Zagreba je udaljeno samo sat vremena vožnje autom.

Mnogi koji su već bili u Međimurju uvijek se s radošću vraćaju, i to s razlogom. Omeđeno rijekama Murom i Dravom, Međimurje je pravi zeleni biser i idealno je mjesto za opušteni i mirni odmor daleko od buke i gradske vreve.

Play logo

Osobito je atraktivni gornji brežuljkasti dio Međimurja, gdje završavaju Alpe i počinje Panonska nizina, a to je područje poznato i po brojnim vinogradima, bogatoj gastronomskoj ponudi i prekrasnim pogledima. U gornjem Međimurju smjestio se i poznati vidikovac Mađerkin breg koji posljednjih godina privlači sve veći broj posjetitelja jer zbog stepenastih vinograda neodoljivo podsjeća na talijansku Toskanu, a s njega se pruža pogled na čak 4 zemlje. Tu su i poznate Terme Sveti Martin s bogatom ponudom za sve uzraste, bezbrojne šetnice po šumama i uređene biciklističke staze idealne za ljubitelje aktivnog odmora.

U gornjem Međimurju smjestile su se i brojne šarmantne kućice za odmor koje su okružene šumama, livadama i zelenilom te su idealan izbor za kratki bijeg tijekom vikenda, a neke od onih najljepših koje su nas baš oduševile izdvajamo u nastavku.

Play logo

Foto: Instagram, Međimurski Ceker, Luria Green

Holiday Home Međimurski Ceker

Ova simpatična vikendica smjestila se u Svetom Martinu na Muri, nedaleko od popularnih toplica Sveti Martin i idealan je izbor za sve one koji vole uživati u čarima netaknute prirode. Uređena je s jako puno pažnje i detalja, u moderno-tradicionalnom stilu. Okružena je i prekrasno uređenim dvorištem s bazenom i šarmantnom ljuljačkom. Može primiti do 6 gostiju, a cijena po noćenju je 908 kuna.

Play logo
Play logo

Holiday Home Luria Green

Bajkovita kuća za odmor Luria Green smještena je u blizini Štrigove, na međimurskoj vinskoj cesti te je okružena šumom i zelenilom. Odavde se pruža i čaroban pogled na popularni Mađerkin breg, a kuća ima i prostranu terasu, jacuzzi i saunu te je idealan izbor za sve one koji traže miran odmor. Interijer je uređen s puno ljubavi i detalja i krasi ga jedna romantična i pomalo cozy atmosfera u kojoj će svatko uživati. Luria Green može primiti do 5 godtiju, a cijena za noćenje je 1.200 kuna.

Play logo

Gran Vista Holiday Home

Luksuzna vikendica Gran Vista smjestila se u Dragoslavcu, u blizini kojeg se nalazi i najviša točka u Međimurju. Prostrana i tradicionalno uređena ova kuća savršen je izbor za odmor velike obitelji, a osvojila je i nagradu za najbolju obiteljsku kuću za odmor u Europi. Okružena je prostranim dvorištem s infinity bazenom s kojeg se pruža pogled na divne brežuljke i susjedno Pohorje. Može primiti do 8 gostiju, a cijena noćenja je 1.083 kune.

Kuća Arcadia

Ova neobična kuća nalazi se u malom mjestu Frkanovec, nedaleko od Čakovca, u sklopu istoimenog wellness parka. Sama kuća okružena je hortikulturnim vrtom sa stotinjak sadnica ukrasnog bilja i voćaka, a u blizini su bajkovite livade i šume. Šetnja obližnjim čarobnim šumskim puteljcima vodi i do značajnog prirodnog područja - Bedekovićevih graba – spomenika prirodi na kojem obitava ugrožena vrste leptira plavca. Kuća Arcadia može primiti do 4 osobe, a cijena najma za jedno noćenje iznosi 750 kuna.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.